SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Ahad, 10 Januari 2016

ALLAHYARHAM HJ HASHIM BIN AHMAD

Assalamualaikum..

Baru-baru ni aku dimaklumkan bapa saudara aku kena strok lepas magrib 5.1.16. Dan jam 5pagi esoknya pokteh mulai koma tak sedarkan diri T-T. Hati ni dah menggeletik nak pulang ke Johor, tapi atas sebab tuntutan kerja aku tangguhkan sehingga esok, rasa menyesal pun ada sebab tak gigihkan diri untuk melawat pokteh T-T. Hurmmm Hasil makluman dokter, tiada harapan bagi pokteh untuk pulih sebab hasil semakan dokter kesihatan pokteh semakin merosot. Ya allah kami saudara-mara hanya mampu berdoa agar ada sedikit sinar untuk pokteh. Kami masih belum bersedia Ya Allah.

The next day 7.1.16 dokter suggest pokteh dibawa pulang dan dicabut saluran bantuan pernafasan. Ya allah aku dah meronta-ronta ajak hubby pulang ke kampung. Dalam kelam kabut mengemas barang nak balik ke kampung, dalam group whatssap di maklumkan pokteh telah pergi untuk selamanya. Ya allah terbayang senyumannya, tawanya, suaranya. Terus kemas main campak-campak je, tak sedar dah mengemas macam nak pindah rumah banyaknya baju yang di bawa..

Gerak dari TPG jam 3.30 petang sampai Johor 6petang. Ya allah bertapa aku rasa jauhnya kampung ni. Dah tak kisah speed trap yang ada. Aku nak melihat mukanya buat kali terakhir, dengan kehendakNya juga aku tak sempat tiba. Sesampai ke tanah perkuburan, talkin dah selesai. Hujan renyai2 mengiringi pengkebumian pokteh. Al- Fatihah..

Arwah pokteh aku rasa seorang yang sangat menjaga Silaturrahim, ramah dan disenangi. Event suami aku yang baru 6 tahun masuk family aku ni, dah rasa sangat2 kehilangan. Tetiba aku rasa kehidupan ni singkat sangat. Kepada Mokteh dan anak-anaknya harap bertabah dan terima ketentuan Allah ni. Hati ini percaya, arwah pergi dengan cara yang baik dan Khusnul Khotimah. Kepada ahli keluarga yang lain, semoga kita terus tabah menerima ketentuan Allah ni. Semoga Allah lapangkan kuburnya dan diletakkan dikalangan orang yang beriman. AMinnn..




Nukilan kecil:
Perjalanan hidup ni singkat sebenarnya, tika kita ditentukan kematian tidak sesaat lambat tidak sesaat cepat.
Ya allah perliharalah aku, ibubapaku, suamiku, anak2ku dan ahli keluargaku dari siksa kubur dan azab api neraka. Perliharalah kami dari perbuatan dosa dan terimalah amal ibadat kami. Jangan kau pesongkan hati kami Ya allah. Sesungguhnya kami insan yang lemah dan memerlukan bimbingan dan petunjukMu. Aminnnnnn T-T