SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Sabtu, 16 Mei 2015

Mengandung 33w Warded Hospital Putrajaya

Salam semua.
Around 5 bulan tak bukak blog ni. Tak seperti anak sebelum ni ghairah nak update, envent ceck up di KK pon pon nak update. Alhamdulillah kandungan kali ni dah mencecah 35 minggu. So far perut tak sebesar dulu :) Tapi kali ni melonjong ke depan, terasa macam peluru berpandu pun ada hahhahaha. Tak kiasahlah nak janji kamu ok ok je.

Since kandungan aku 27 minggu aku dah start ceck up di FPP Hospital Putrajaya. Dari start 27minggu setiap sebulan sekali aku ceck up kat HP tapi TCA dengan pihak KK still on. Now dah 35 minggu aku decide nak stop ceck KK. Why? Sebab nak amik darah je sebabnya. Aku tau untuk kebaikan aku jugak. Tapi result missing i cant excaptla. Nak suruh berapa kali amik darah, menunggu, than cakap hilang. Nangis tau penat, dengan kerusi pon bapak2 orang yang duduk. Hurmmmmm.

Last week aku warded HP. Bukan nak beranak ye, hanya disebabkan kontraksi dah berlaku pada usia kandungan 33minggu. patotla aku sakit perut non stop. Bertolak ke HP jam 10.30malam sampai dalam 11.15 aku di ceck. Walawei stress aku bila dengar ibu-ibu ni kena tranfer ke Hospital Kajang sipa ada yang bergaduh dengan dokter. tapi aku faham maksud dokter tu, cuma si suami ni tak faham ke apa. Entahla.Apa pun kondisi, priority adalah bayi dalam kandungan and si ibu (ada GDM dan dah overdue). Terkebel-kebel mata si ibu, malu kot suami tu dah bebel macam tu. Atas Reason tiada kekosongan katil, tapi memang sedia maklum HP katil tak banyak T-T. Masa tu nasib aku pun tak tau lagi. Entah disuruh balik atau dihantar ke mana-mana. Robbiryasirwalatuasir / Semoga dipermudahkan segala urusan aku.

Akhirnya CTG dibuat, hasilnya memang ada kontraksi. Hasil semakan dokter. Head 4/5. Bukaan belum ada. Dia ambil sample vagina semua. Than mereka decide untuk aku ambil suntikan Dexa 2kali and petherden kot spelling dia. So far tak sakit sangat cucuk tu, mungkin sebab dokter tu dah bercerita bahaya bayi pramatang. Aku cakap buatla apa pun dokter tapi sempat cakap sakit tak hahhahahaa. Hasil suntikan Dexa N Phateden aku macam orang kena bomoh, mata berat gile terus aku tertido sampai kol7.30pagi ko. Aku taksedar apa pun. Tau-tau ada dokter ronda. Malu betul tido mati macam tu.

Pagi tu Dokter Azmi buat rondaan and mintak aku di warded untuk pantauan 24jam. Alhamdulillah rezeki aku dimasukkan ke Wad Executive (2 beded), selesa sangat. Hasilnya bukan 24 jam 48 jam pantauan aku kena. Sebabnya kontraksi masih berlaku. Bacaan jantung bayi 121. Sebenarnya aku tak faham tapi aku iyakan je apa jururawat buat. Aku tau dorang lebih arif. Thanks jururawat semua, yes tak semua manis muka tapi overall dari emergency ke wad muka memasing tak kedekut senyuman and ada yang owesome hihhii. Very helpfull person.

7-10 Mei aku warded oiii. Memula tu rasa ok je masuk hari ke 3 aku dah rindu dengan Hani. Rindu sangat dengan budak pempuan sorang tu. Makanan hurmmmm macam meriah tapi tak sedapla. Aku turun 1.5kg hahhaha yesss kurus dok hospital. Mana tak aku makan hanya kalau laki aku bawak lauk and makan roti je. Petang 3.30petang tu aku dah boleh discharge.

Kebetulan that day Hari Ibu, aku bawa ibu and mak mertua pergi makan Wong Solo Sek.7 Shah Alam makan-makan. Baru keluar wad dah berjalan kan tapi balik rumah terus tido kepenatan hahahhaaa.

Ada benda aku nak story tentang FULL PAYING PATIENT SCHEME PUTRAJAYA (FPP) tapi kita jumpa next entry ye..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan