SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Khamis, 21 Mei 2015

Full Payment Paying Hospital Putrajaya Ditangguhkan April 2015

Sebelum ni aku ada story yang aku warded and that day baru aku tau yang skim FPP ni ditangguhkan. Risaunya aku tuhan je yang tahu. Sebab aku merancang untuk keselesaan & keselamatan semasa bersalin start dari first trimester lagi. Tapi nasib baik atas reason aku adalah ex FPP takdelah aku dicampak ke. Kalau kena gak, boleh tak faham bertapa stessnya aku. Bila aku merancang berbulan-bulan ending nya tak seperti diharapkan still jadi bola T-T

Kalau dibaca dari MEMO penangguhan skim FPP yang ada dikaunter bersalin tu, tarikh kepala surat bulan 4/2015. Dari soal selidik aku, ada satu surat yang miss untuk skim ni. Surat pengesahan, kebanaran entah. Whatever pun hopefully benda ni selesai awalla.

So buat masa ni sesiapa yang berminat nak berdaftar, aku rasa masih ditangguhkan lagi. So kena la tunggu FPP ni bermula balik. Hopefully next ceck up aku 26.5.2015 skim ni dah dimulakan semula seperti sediakala. Taknak la aku dicampak ke Hopital Kajang ke, nangis tau. Kalau setakat merancang 2 3 minggu masih boleh terima, ni dari aku usia kandungan 8 - 10 minggu dah merancang. Kalau dah 37 minggu ni Hospital mana la nak terima aku T-T.

So kalau korang ni bukan pesakit FPP korang memangla ada akan di tranfer sekiranya tiada kekosongan katil. Tapi kalau korang ex FPP pon chance tak diterima tu still ada. Walaupun aku ada discuss benda ni dengan dokter, dia takkan tranfer kita sebab semua rekod kita ada kat situ. Who knows kan? Harap perkara yang baik dan mudah berpihak pada aku nanti.

Next week 26.5.2015 aku ada appoinment dengan HP untuk putuskan date C-zer hopefully aku takla dilayan acuh tak acuh sebab Dokter Hazim takde mngerjakan Umrah. Harap sangat dapat date Czer tu next weeknya sebab hati aku ni risau gile. Ye lah pengalaman lalu tu menakutkan sebenarnya, aku tak kuat mana pun tapi redha tu perlu dicari. Semoga semuanya selamat dan berjalan lancar. Aminnnnnn.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan