SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Khamis, 4 Disember 2014

Terlupa Tarikh Last Period

Omg dear. Aku tak pernah miss rekod date period aku, tak tahu sama ada aku lupa atau memang tak datang period masa tu and aku xcatit. So now im in trouble how to make sure my expected due date.

Aku buat check up artenatal kat Pusat Bersalin Barakah since aku ada rekod keguguran 2 kali kat sana. So just nak make sure evrything ok aku start buat ceck up bila aku disahkan mengandung. On 9.11.2014 my due diberi pada 16.6.2015, mengikut ukuran fetus masa tu.

Aku bagi data, cuba korang bantu aku. Ada beberapa fakta yang aku boleh ingat time ni.

Bulan 6(keguguran) 14hb
Bulan 7 (period) 14hb
Bulan 8 (period) 15hb
Bulan 9 (xpasti) 7hb join Fit Malaysia (belom period)
21hb Celebrate birthday (belom period)
Sepanjang tempoh ni hingga 30hb saya still tak datang period sebab aku terfikir yang aku ada berusaha sikit
untuk hamil bagi tempoh 7hb hingga 30hb.

Bulan 10 (non) 20hb sah hamil (around 6-7 minggu dr Klinik Azian)
26hb sah hamil (around 7 minggu dari Pusat Bersalin Barakah)
Bulan 11 (non) 9hb sah hamil (around 8 minggu 3 hari dari Pusat Bersalin Barakah)
Bulan 12 (non) 1hb ceck up antenatal di Klinik Kesihatan Desa Kebun Baru & Klinik Kesihatan Telok Panglima Garang
Follow this dokter my edd reduse 9 day berbanding edd yang diberi dokter pakar dari Pusat Bersalin Barakah.

Mengikut gerak hati aku yang tak pandai hal-hal ni. Kalau dikira dari segi pengiraan aku sederhana ni aku rasa edd dari Pusat Bersalin Barakah adalah hampir tepat. Aku akan cuba bagi details ni kat dokter KK ni. Mana tahu rumusan aku ni boleh diguna pakai.


Hopefully aku takde la disuruh buat macam-macm ujian. Kena g sana-sini, nanti kena cuti la, masuk lambat la. Nanti aku jadi malas dan penat. Sebab saya seorang pekerja makan gaji. Sekian..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan