SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Isnin, 8 September 2014

2014 part 1

Sepanjang 2014 ni banyak suka duka yang berlaku dalam hidup aku :)
Apa pun alhamdulillah aku mampu harungi bersama-sama keluarga.
Apa yang aku share takde niat untuk riak ye u alls. Sekadar diari untuk tatapan masa hadapan. Positif ok.

SAH PERKHIDMATAN & RUMAH
Rentetan dari sah perkhidmatan, aku tanpa menunggu lama terus memohon dari tuan rumah untuk persetujuan jual beli rumah. Alhamdulillah rumah yang aku sewa dulu since July 2010 now sah jadi milik aku. Alhamdulillah.

Proses yang agak panjang bagi aku sebab membuat pinjaman melalui Pinjaman Perumahan Kerajaan. Rasa Puas sangat. I have my own house. Yes :) Nanti aku upkan story berkaitan proses pinjaman perumakan dengan pinjaman kerajaan ye.

Dengan harga yang sangat berpatutan dan mampu milik. Aku bersyukur sangat. Pada Hajah yang sudi jual rumah ni kepada kami. Saya ucapkan terima kasih bebanyak sebab bagi peluang kepada kami memiliki rumah sendiri.

BERCUTI KE BUKIT TINGGI, PAHANG
Percutian pendek tapi sangat-sangat berharga pada 17-18/1/2014. Pergi berlima (B, aku, Hani, Ibu & Imah). Apa yang aku boleh cakap, tempat ni sangat sesuai untuk orang yang memerlukan rest. Sejuk, udara segar, tak bising, feel macam honeymoon OK. Disebabkan pergi berlima takde la honeymoon :)

Tempoh 2 hari 1 malam adalah memadai. Harga hotel RM450/day so mampu sehari je hahahaa. Lagi pun dalam masa 1 hari korang mampu untuk melawat semua tempat kat situ.

Makan minum its a bit expensive ye sayang2 semua. So if u can bring something from outside pls. Kalau tak sila sediakan duit banyak sikit untuk makan. Ko mampu makan kalau satu kepala RM80. Kalau mampu alhamdulillah. Paling murah pun kat situ RM15 ke atas dan air mineral sahaja ye.

SETIA ALAM CITY MALL
Pertama kali jejak kaki kat sini 16/2/2014. Kononnya reunion sepupu walaupun hanya berempat sahaja. ACtually group sepupu ni ada dalam 6 orang dalam umur 26-29 tahun tapi atas sebab kekangan jarak dan masa, what to do. Pasrah je la.

We alls still happy and korang doakan hubungan yang baik ni berkekalan hingga ke Jannah. Actually takde buat apa pun just main bowling, makan-makan, lepak gelak and tengok wanyang kat Harbour Place.

Feel hilang semua rasa tanggungjawab kat bahu. Takde nak fikir pasal kerja, kerja rumah, nak masak, jaga anak. Senyum je.

FIT MALAYSIA DATARAN MERDEKA 2014

Hi alls..
Atas invitation Atie aku berpeluang ke Program Fit Malaysia Just ahad lepas 7.9.14 kat Dataran Merdeka. Dia punya jem Subhanallah, korang bayangkan untuk aku yang tak biasa dengan jalan KL boleh tawaf KL macam tawaf kampung je. Fuhh berpeluh nak cari parking, semua jalan nak ke Dataran tutup. Discuss. Park kat Kota Raya. Alhamdulillah.

Belanja sikit picture tuan blog gojes :) without make up ok.


Tujuan utama datang ke FM, nak join Zumba. Hahhahaa Sisters Saka over there. Havoc sangat. Instructer yang lain pon ada like Along, Nana, Adilla and sorang lagi tak ingat hehehee.

Aku join dari pukul 10.00 till 11.30 u alls. Berpeluh tak hingat. Tapi owesome sangat sebab dapat mencabar diri berdance tanpa henti. Macam-macam gaya ada noks.


Antara muka-muka instruktor yang ada. HUhh aku tak tau mana dorang dapat anergy tu. Pitam jemah. Ada antara mereka sudah mencapai 40-an. Thumb up u alls.


Khemah atas ni yang ke dua 5 khemah, tapi khemah sebelah sana 10 khemah. Fuhhh.


Us with 3 Saka and Pn Sharifah Hanim :)
Ada macam team ninja turtle tak hahahahaaaaa..


Last pict bersama YB Khairi Jamaludin. Jangan jelous u alls. Boleh tahan handsome jugak KJ ni. Umur tak sure berapa ada uban sikit tapi nampak muda dan fit. Ramah orangnya, walau dalam panas still boleh spend masa bergambar dengan orang ramai.


#FitMalaysia#Zumba#NakFit#Sihat#NakKurus#Target55kg#Friend#

Isnin, 1 September 2014

Assalamualaikum Kesayangan

As Salam..

Bila dihitung WOW almost 9 bulan aku tak menyelak blog ni. Bersawang :)
Tahun 2014 banyak cabaran, dugaan, kegembiraan yang aku terlupa nak share.
Lupe? Yes.
Hope that reader aku still sudi lagi nak singgah ke blog yang seberapa ni.

Maaf sebab keraguan berblog ni bermula bila viral di FB berkaitan sekiranya kita mati aurat yang kita dedahkan still akan berjalan dosa nya. OK korang fahamkan. So mengenal diri yang xsebarap baik dan selalu khilaf so aku memilih berdiam diri. So lately ni hati didodoi rasa rindu nak berblog. Harap aku masih mampu menulis walau tiada gambar yang havoc2 ye. Mungkin hanya serba-sedikit tetapi menepati ciri-ciri wanita islam. Xpe kan korang. Sian aku. Kalau dosa melambak2 takut aku tak tertanding dengan pahala. Takot oii kena bakar(Takut dengan hukum Allah).

Insya Allah kelapangan nanti aku berkongsi serba sedikit kehidupan aku dalam tempoh 9 bulan ni ye.


Love By
SSA