SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Rabu, 28 Ogos 2013

Aktiviti terbaru Hani Qaisarah

Hi korang, story terbaru yang dah tertunggak seminggu sebenarnya. Ape lagi nak story kalau bukan tentang Hani. Actually aktiviti terbaru Hani sekarang mewarna, and dalam hati nak terus ajar anak membaca tapi Hani cume tau A B & C sahaja dan 1 2 3 (BM BI). Aptb lagi hahhaaaa (gile tak sabor mama ko ni hani)..

Satu malam hubby ajak g Giants (kitorang ni DUTA GIANTS)saja cuci mata nak transfer duit bagai. Masa kat dalam area buku teringat pulak nurse pesan. Yang dalam usia 2 tahun kita dah kena mula ajar anak kita pegang pensil dan mengenalkan nombor dan huruf T_T. Hubby terus grab pakej pensil, pemadam, sharperner, cryon dan pensil warna. Aku pilih plak buku mewarna dan menulis (yang ikut titik tu) walaupun dalam hati takdemana nye titik titik tu hhahhahaaa..

See bukan main suka lagi Hani tapi kalau mewarna aku kena sama-sama dengan dia. Pilihan warna atas pilihan dia gak huh kedekut.

Gigih tau kalau dia mewarna, mana tempat aku colour kat situ lah tempat dia nak colour. Bila aku dah merajuk, dia pulak marah ajak sama-sama. GGGgggggggggrrrr.Ikut suka lah Hani, nak mewarna ke nak menconteng ke. Mak ko pasrah je..


* Malam tu aku teman dia colour dari pukul 10.00 malam sampai 11.45 malam. Serius aku dah tertido sambil pegang colour. Bila tersedar jam dah pukul 11.45 malam. Maafla Hani mama penat, nasib Hani tak conteng muka mama :)

2 ulasan:

  1. anak sedara saya belikan buku sticker, tak sampai sejam habis ditampal sticker tu. pastu mintak lagi.. lepas ni beli kena control2. hehe dah besar sikit nanti boleh belikan buku mewarna macam kakak Hani pulak :)

    BalasPadam
  2. Hi3.. Budakkan memang macam tu, sy ada gak terfikir nak bagi main sticker tapi takut anak tampal2 kat dinding atau perabot rumah.. Bolehhhh, buku mewarna sekarang tak mahal pun Yana, RM1 senaskah pun ada. Nanti boleh share hasil colour anak Yana dengan kakak Hani :)

    BalasPadam