SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Isnin, 1 Julai 2013

Bengkel Women Fitness

Ok pamplet pun dah menceritakan segalanya kan. So tak yah la aku nak susah payah nak story kat korang ye. Sebab ni bukan aktiviti ber aerobik tapi lebih kepada cara berkesan bila beraerobik untuk kesihatan..

Contohnaya : Ko bersenam tapi ko tau tak tahap denyutan jantung tu sesuai tak dengan kadar min dan max jantung ko. Takde la ko beraerobik tapi macam tak aerobik pun, sebab tak keluar peluh. Ni disebabkan kadar degupan jantung dalam kadar rendah atau minimum jantung kita. Kenapa aku cakap KITA sebab degupan berbeza mengikut individu ye.

Dan aku tau ada dikalangan korang yang makan supplement untuk meningkatkan metabolisma. Mean bila ko makan pil tu time ko workout peluh ko keluar luar biasa, Hahahaaa ni disebabkan jantung ko dah pam laju. Benda ni ok tapi kalu silap percaturan boleh menyebabkan berlakunya pendarahan otak disebabkan jantung terlebih laju dan saluran darah kita tak mampu nak survive. Aku pun pernah gak makan benda ni tapi sebotol je, sebab takut la plak. Untuk Hubby plak sebab dia dah terlebih telan, tiba-tiba badan dia panas sampai badan menggigil. Ko tak takut ke tengok macam tu. Tapi salah Hubby la over 4 biji ko telan kan, ape dah tak ingat anak bini ke..

Bersama penceramah, tapi serius lupa la nama nya. Seronok la dengan dia, tak bosan (Baju hijau). Walaupun dah berusia masih bertenaga tau..
Bersama rakan-rakan dari Fun 2 A'Fitness.. Caya la you all..

Insyaallah kalu berkesempatan lagi nak la join benda macam ni lagi. Sebab ilmu kesihatan ni kalu kita tak cari kita tak tau.

See you till next entry.. Daa..

Tak sabar nak balik nak tengok Hubby shopping ape untuk Hani..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan