SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Rabu, 1 Mei 2013

This Feeling Not Really Sucke


Korang jangan terkejot pulak tengok gambar ni ye. Aku memang tengah gigih lah 4-5 bulan ni nak turunkan muncit kat tummy ni, Almaklumla aku kan pregnant twin. Berat 2 babay je dah 2.4kg campur 2.5kg, gigih tak jah 5kg aku ke hulu ke hilir bawak perut..

Stretch mark ko jangan cakap la MERIAH, walaupun minyak zaiton, minyak bio-oil, minyak telon semua aku dah sapu time preggy dulu. Tapi aku redha, uhuk uhuk ini la tanda aku pernah membawa baby 9 dalam perut ni. Kena bersyukur tau, sebab Allah dah bagi aku peluang untuk pregnant dan be a mama. So jangan nak merungut sangat ye jah..

Aku rasa tummy aku dah mula susut, alhamdulillah. Sebab dari saiz 31 inc dah turun ke 29 inc, YESSSS. Dah turun ke 29 inc pun aku dah cukup syukur, nak dapat balik 27-28 inc tu macam tak la. Tapi kalu dapat pun ok ape, boleh aku sarung seluar jeans ketat-ketat yang bergantung tu. Serius nak bagi orang huh, rasa sayang bukan tamak tau. Ada jugakla dalam 3 helai dah let go. Tu pun hati kena cekal, sebab stakat saiz 26-27 tu tak payah mimpi sangatla nak sarung balik..

Minggu lepas tengah duduk melipat baju, aku terpandang jeans aku saiz 28. FYI, jeans tu memang aku dah jadi kan target mengecilkan pinggang.Dalam hati geram je tengok dok bergantung selamba je. Aku bangun TRY TEST TENGOK. Ok Good, dalam hati dah berbunga-bunga.
-Last year 2012 aku sarung sampai lutut je mampu.
-Bulan 1/2013 aku pakai tapi sangkut kat punggung.
-Bulan 4/2013 dah boleh kancing tapi senak perut menahan nafas huhu. Bumper still ada.

K lah, next time kalau aku dah boleh pakai jeans tu dengan santekkkk nya. Aku akan show off ok. Tapi sekiranya gagal, aku akan let go jugak jeans ni.. Berserah..

Daaa..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan