SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Ahad, 26 Mei 2013

Renovation rumah


Hari khamis 23 hb. Kan ari last keje sebelum cuti wesak day jumaatnya. Aku dengan rasa senang hati, gembira balik keje tiba-tiba ada pasir selonggok depan rumah aku..

Tak ke confused akak ko ni, nak kata nak buat renovated mmg ye tapi tunggu lah rumah ni sah jadi rumah aku la. Jangan wat hal jah. marah tokey rumah kang. Untuk makluman, aku ni menyewa je. Blom ada rezeki lagi buat masa sekarang. Korang doakan aku murah rezeki ye, mana tahu azam tahun ni tercapai. Aminnnnnnn..

Berbalik story tadi bukan pasir je selonggok tapi semen 5 bag dan kapur 3 bag. Aku dah cakap dengan hubby kalau dalam 3 hari takde sape tuntut kita semen je poch parking depan uma ni. Tapi diorang macam tau je niat jahat aku ni. Ari sabtu petang, datang pakcik ni tanya hal pasir dan barang-barang ni semua..

Dan petang tu jugak cina kedai datang pick up barang dia. Baru turun lori dah kena sound, sebabnya masuk rumah orang tanpa izin. Dan berkali- kali la cina tu say sorry. Akhirnya cool jugakla laki aku. Mungkin kali ni dia susah next time tak tau turn kita pulak kan. Cina tu takut hubby tak bagi sebab kalau tak dia yang kena ganti. Lepas di soal hanya kerana kesilapan no rumah, dari 43 dah jadi 25..

Dalam hati aku dah lega, amik la ko semuanya mata aku dah sakit 3 hari memandang pasir betul2 depan pintu rumah. Stress tau..

2 ulasan:

  1. Mrs. Yana: Hahaa memang teknikal, sian muka cina tu. Nampak stress sangat sebab asik kena marah je..

    BalasPadam