SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Selasa, 30 April 2013

Pulau Redang di Redang Beach Resort Part 1

17 hb. Mac 2013 (Ahad)
Percutian ni dah lama aku rancang sebenarnya. menjadi sebab utama aku memilih Pulau Redang berbanding pulang-pulau yang lain, katanya pulau ni adalah pulau yang paling cantik di Malaysia. So tak ke ko teruja tahap max nak ke sana. Dari carian makluman di Google pulau ni terletak di perairan Laut China Selatan, dan merupakan 1 daripada 9 buah pulau yang membentuk taman laut Kepulauan Redang, di Negeri Terengganu. Dan sumpah aku tak tipu, memang cantik ciptaan tuhan. Subhanallah..

Percutian ni pada mulanya dirancang bertiga, lama-kelamaan jadi berlapan so 2 kereta. Ok la baru seronok sikitkan. Percutian selama 4 hari 3 malam, 1 malam di Kuala Terengganu dan 2 malam di Pulau Redang.
Kenapa aku pilih untuk stay 1 hari kat kuala terengganu?
1)Jadual menaiki feri untuk ke Pulau Redang pukul 9.30 pagi
2)Hajat kaum ibu nak membeli-belah di Pasar Payang
3)Saja nak merasa ronda malam2 kat bandar kuala terengganu. Ok takde ape pun.

Bahan dari En Google

Hari pertama tu memang aku habiskan masa membeli-belah di Pasar Payang dan malamnya aku habiskan masa dengan berehat. Kalu ke Pasar Payang sila sediakan duit yang berkepok ok, kalu tak kaum hawa mesti sakit hati. Baju dia masyallah cantikkkkk tapi Allah Huakhbar RM190 dan ke atas semua batik tu. Yang murah ada tapi bukan batik tapi 3D printed hurmmm RM50. Aku yang tak berapa nak ada ni, rembat 1 baju batik RM190. Lepas tu makan hati tengok baju cantik2 huwaaaa huwaaa, nangis tau..

18 hb. Mac 2013 (Isnin).
Pagi jam 8.30 kitaorang semua turun checkout hotel dan berjalan kaki ke Jeti Shahbandar. Korang akan lalu hadapan bangunan Nagoya, Pasar Payang dan tepian jeti Shahbandar.Semuanya berdekatan, janji takkan sesat he3.

Kitaorang booking dengan Redang Beach Resort (RBR)secara call HQ di KL. Harga pakage mengikut pilihan bilik ye, lagi Mewah bilik ofcoz lebih mahal. Later will updete k, dah lupe la cik jah @,@


Pict bawah, tunggu time untuk naik boat. Untuk makluman siapa yang beli tiket feri dengan booking hotel, adalah menjadi keutamaan untuk naik feri dulu ye. So takdela hazab nak bertolak2 kan.


Masing-masing dah excited nak naik boat. Alhamdulillah dapat feri yang cantik. Tapi sapa la kita nak melawan kuasa ombak. 1 jam perjalanan Hani menangis je, lagi 45 minit aku yang menangis hu3 siap termuntah lagi. Sedih je aku tengok Hani, meraung dia sampai semua orang naik kesian, NONSTOP ok. Sengsara noks, maybe pagi tu ombak agak kuat sampai bergoyang feri ni tahap tak boleh bla..

Layan dulu pict dari atas boat ye.

Steady je diorangkan, hurmm malu aku. Happy tengok diaorang happy. Doakan anak-anakmu lebih rezeki ye, insyaallah dapat bawak kalian lagi. Sobs Sobs..


Gambar aku sorry la memang takde, moody ok. Rasa separuh menyesal pun ada hu3. Credit to Hamim (adik en. suami)untuk pict ni. Perjalanan 1jam 45 minit ni memang menyeksakan, tapi bagi yang tak boleh tahan mabuk laut, pengangkutan secara udara ada ye dan sila Googel sendiri he3..

To be continue..

Khamis, 25 April 2013

Kelas Aerobik Telok Panglima Garang

Asalamualaikum.
Hai korang :) Awal tahun dulu aku ada tulis yang salah satu target tahun 2013, aku nak kembali aktif dalam bersenam aerobik kan. Yes alhamdulillah, sekurang-kurangnya dalam seminggu aku akan attand class 2 kali seminggu, paling banyak pun 4 kali. Huh gigih aku tau..

So sape-sape antara readers aku yang tinggal berhampiran Telok Panglima Garang boleh lah menghadirkan diri, join kitaorang. Mungkin ada antara korang yang nak join tapi sebab takde kawan taknak join, rasa tak dapat follow taknak join. Takpe kawan-kawan, tak pandai tu mula-mula je, lama-lama step tu akan jadi mudah bagi kita. Tapi kalau sebab kawan takde, tak jadi masalah. Datang dan buat kawan, ramahkan mulut dan lebihkan senyuman. Jangan ko nak berlagak dive, susahlah noks. Serius firstime aku join pun lonely, tak kenal orang tapi sebab minat aku langgar je. Ingat, kalau semua benda kita nak buar perlu berteman/berkawan, kemungkinan benda yang kita nak buat tak akan menjadi. Tak semua orang sama minat macam kita, ada kelapangan masa macam kita, perlu bersenam macam kita (tingkatkan body fit/kesihatan. So tepok dada tanya otak fikir. Eh tapi aku tak paksa, ikut suka hati korangla..

FYI, kelas yang aku attend ada 2 tempat.

1. Dewan Desawira (Berhadapan Kayaba)


Clas ni aku baru join November 2012 lepas. No. Tel korang boleh la amik kat pict atas ni ye. Instracter nya pun ramah-ramah so dont worry, just come and have fun. Bila dia tau ko orang baru dia akan pastikan ko tak terbiar. Actually dorang ni ada buat di beberapa kawasan lagi Exp: Balairaya Kg Jenjarom dan Balairaya Kebun Bharu dengan hari yang berlainan. For more information tanya dorang k.

Pendaftaran RM10 seumur hidup, sangat berbaloi. Sekali class RM5 tapi bagi yang tak daftar RM6 sekali class.

2. Balairaya Taman Dato Hormat

Class ni aku dah start join dari tahun 2009, zaman anak dara lagi. Pendaftaran RM10 dan seumur hidup. Instracter Julia, orang Banting katanya. Kak Julia ni pun ok, have fun sangat. Untuk kawasan TPG kat Taman datok Hormat je la yang aku tau dia ada buka class, tempat lain aku tak tau.

Pendaftaran RM10 seumur hidup, sama macam kat atas sangat berbaloi. Masa 8.30 malam hingga 9.30 malam.
Class Isnin : RM 5 (bagi yang berdaftar)
Class Selasa : RM 2 (bagi yang berdaftar)
Tapi bagi yang tidak berdaftar tambah RM 1 ye. Mana nak dapat class aerobik RM 2 kan. Inisiatif dorangla mintak sumbangan mana-mana datok atau Yb hu3. Oh ya, we all baru dapat kelmarin sumbangan RM1k dari wakil perlimen BN, Terima Kasih Kapten Bersara Saharudin B Hj Omar.

OK lah korang, kalu berminat sila-sila lah menghadirkan diri ye. Aku sihat, korang pun sihat. Aku kurus korang pun kurus.Tak ade paksaan ye. Aku tau kadang-kadang korang cari-cari kelas aerobik tapi tak dapat maklumat. Ada juga kalau jumpa pun class stok monthly yang buget RM besar. Aku faham bukan semua berkemampuan. Aku dah penat ni, jarang aku buat entry panjang-panjang macam nie ngeeeeee..

K korang berjumpa next entry ye. Daaa..

Rabu, 24 April 2013



Menu semalam bersama BFF Shila Hamzah..
Senak perut aku nak habiskan..
Yang pasti sedap sesangat..

Note: Tapi tak rugi bak kata Shila. Hari ni harimau dah mengaum..

Isnin, 8 April 2013

Perlawanan Bowling KSK MDKL

Hi all..

Dalam bulan ni, office aku tengah sebuk dengan aktiviti sukan. Setiap kakitangan akan diberi rumah sukan (Biru, Merah, Unggu, Hijau & Kuning, aku bertuah dapat rumah biru sebab sekarang bendera biru banyak berkibar kat tepi jalan Ngeh3. Acara pembukaan dimulai dengan bowling yang diadakan pada 5.4.2013. Aku join ni pun sekadar mencukupkan orang, ingatkan aku jadi simpanan tapi termain pulak. Haishhhh..

Game telah dirasmikan oleh YDP Tuan Azhar. Haha sangat sporting, kalau dia dah gelak memang funny, semua orang kat situ dah lupa semua masalah di office, yang penting semua orang Have Fun..





Eh kenapa picture ni kecik sangat ha. makin tak paham aku ggrrrrrr..

Akulah orang paling bangang main bowling ni. Mana taknya game pertama aku dapat mata 27 je. Yang ke-2 77 dan ke-3 78. Mana tak bangang, buat orang bengang je. Maafla kawan-kawan sepasukan, saya ni bukan atlet bowling, kalau suruh erobik no problem, bagi je kat aku. Tapi alhamdulillah dapat gak No.4 daripada 5 team.

Sumpah kalau ada game ni ada lagi aku nak tengok je, jadi penyokong. Biar kalah tak cukup orang dari jadi punca kekalahan hahaaaaa. Sian nanti team aku. Next game bola jaring, insyaallah aku join dengan harapan jadi simpanan gak ..

MAJU LAH SUKAN UNTUK NEGARA

Jumaat, 5 April 2013

Teruja dengan Zumba

Salam semua..

Lately ni aku macam teruja sakan nak bererobik, walaupun penat tapi seronok. Kepuasan tu aku dapat bila peluh yang menitik-nitik tu membasahi segenap ruang badan aku. Setelah bercuti kira-kira 2 minggu atas alasan bercuti dan berkursus, aku dapat rasakan badan aku sangat berat dan rasa lemau. So harusla aku gigih bererobik dari Ahad, Isnin, Selasa, Rabu. Now satu class yang selalu aku attend close untuk hari jumaat, aku agak kecewa tapi redha la.

Sekarang ni Zumba agak popular kan, aku pun dah terjebak ni. Dah sasau asyik nak bergoyang je. Cari-cari gak kelas yang ada zumba tapi agak jauh lokasinya dari rumah aku.



Kat atas ni logo dia, logo pun aku dah rasa FUN ape tah lagi dapat join. Maybe next time..