SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Khamis, 31 Januari 2013

Hani Qaisarah lagi

Salam..
Aku dah lama tak update story Qaisarah, sekarang dia dah semakin cerdik dan kelakar. Hahaha ragam tu memang banyak, tak tercerita aku nanti. Nak ambil gambar pun memang macam-macam hal, macam-macam ragam. Memang tak Fotogenik tapi Fotogedik YES I agree. Hahahaa time ni la aku nak ngutuk anak sendiri pun. Tapi gedik bukan macam aku, macam atok dia ngeh ngeh ngeh..






Haa faham tak perasaan aku bila nak ambil gambar anak bertuah sorang ni. Memanjang rejact je, meroyan jap mak ko ni tau. Nah ambil gambar Qaisarah yang cute sikit. Cute banyak harus mama nya Ok hahaaa..


Semoga Qaisarah membesar dengan sihat dan menjadi anak yang solehah. Aminnn..



Rabu, 30 Januari 2013

TEsting

Contoh nak guna samsung galaxy note..

Akhirnya berjaya upload gambar..

Ahad, 20 Januari 2013

Panggilan Pulau

Salam semua..

Hati aku ni dah berbunga-bunga dah tengok pictures ni. Cantik sangat, tengok pict pun dah dapat rasa bertapa "heaven" nya keadaan kat situ.

Jom layan sikit pict kat bawah :



Insyaallah kalau ada rezeki aku dan keluarga akan sampai ke sana.
Pulau aku datangggggggggggggggggggggggggg :)

Selasa, 15 Januari 2013

Isteri Yang Baik


Just nak sharing ayat keramat kat atas ni dengan korang. Ngeee..

Isnin, 14 Januari 2013

Tahun Baru 2013


Assalamualaikum... Lama rasanya blog ni sepi kan..
Maafla kekadang masa tu seperti tak mencukupi, atau pun aku yang salah menguruskan waktu. Harapnya masih belom terlambat untuk aku meraikan Tahun Baru 2013 dalam blog ni.

Untuk Tahun 2012, Terima Kasih Ya Allah. Sepanjang tahun yang sangat memberansangkan untuk aku. Pass dalam semua Exam, kenaikkan gaji yang berganda (terima kasih kerajaan Malaysia), diberi kesihatan untuk aku sekeluarga, bercuti dan bla bla bla.. Masih ada yang duka tapi anggap itu, salah satu ujian dan Insyaallah kita pasti mampu mengatasi masalah yang datang. Example : Qisarah admit ward for 1 week (kelam-kabut kami suami isteri masa tu), kerosakan kereta, keguguran yang lain-lain tu biasa-biasalah..

Tahun Baru 2013 ni, aku harap membawa lebih makna kepada kami sekeluarga. Semua orang ada azam so azam aku tahun ni :
1- Nak kurangkan berat badan at least 55kg
2- Lebih aktif ( Aerobik 3X seminggu )
3- Lebih berdedikasi dalam kerja (Semoga Rezeki aku berkat)
4- Bercuti (Pulau Redang / Pulau Langkawi *lagi)
5- Menyimpan ASB(target peningkatan RM3,000-RM5,000)
6- Nak jadi better wife and mom (Janji tak banyak bersungut ki3)
7- Kalau ada rezeki lebih nak memiliki sebuah rumah

Ape pun Aku bersyukur dengan ape yang aku dah miliki sekarang. Alhamdulillah..
Tapi kalau dapat lebih lagi apa salah nya. Dasar manusia teheee..