SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Ahad, 8 Disember 2013

Private Class Batuka Bersama Ramizah Kamis @ Eija

Bergambar bersama sebelum event dijalankan. Sifu Batuka Ramizah Kamis @ Eija. Semua bersemangat dengan baju sedondon. Aku tak beli hihiii buget. Kejadian pada 8.12.2013 di Banting dengan keahlian seramai 18 orang tolak 1. Sebab cedera last minute. So far untuk class macam ni memang tak buka reramai sebab nama pun private class kan.

Didahulukan dengan warming up sebelum sessi pembelajaran bermula. Eija ajar step by step. Dari patah tangan. Lenggok. Sharp pergerakan. Point.

Abaikan gaya duduk ku yang buruks itu. Sessi mendengar tips dan cara-cara yang sebenar dalam Batuka. Kusyuk mendengar padahal memasing dah semput. Selesai je Eija minta we all buat 4 kumpulan dan buat show kat depan dia. Hahaa masa tu memasing dah menggelupur nak ingat step.

Another 1 group tak ade pict. Atie sory tak de pict group ko. Tak jumpe hiiiii. Ape pon we all enjoy. Bukan selalu dapat ber Batuka. Sesekali tu nak jugak terlebih havoc. Baru terbaik.

Let me introduce you Batuka by Eija. Wahhh introduce sangatkan. Ni la Eija nya. Ini ajelah pict yang aku ade. Walaupun gambar kasut lagi besar (^_^)'

Bergambar bersama sebelum sessi mengemas dewan dan pulang ke rumah. Serius 1 hari memang full dengan event. Tapi hati tak kesah sebab ape yang kita buat tu benda yang kita suka. Peace.

Selasa, 26 November 2013

Kursus Asas Instruktor (Lanjutan) di IKBN K. Langat

Kehadiran aku sebenarnya kelulusan last minute. Hubby bagi pergi jam 7.10 pagi hari kejadian jugak. Hurmm nasib baik aku pergi, banyak ilmu yang aku dapat hasil dari tunjuk ajar Along (Tenaga Pengajar)dan cikgu-cikgu aerobik yang lain.

Datang-datang je terus duduk kat tempat biasa makan dulu. Tapi memasing makan sikit je sebab tau lepas ni nak buat senaman pagi dulu.

Sessi mendengar sedikit taklimat dari pihak urusetia sebelum sessi pembelajaran di mulakan

Untuk 2 hari ni, ini lah yang aku belajar. Senang cerita cara kau nak jadi instruktor kat depan. Nak susun step, dapatkan beat yang betul, counting yang betul. So far In Sya Allah aku boleh, cume aku ni perlukan sedikit latihan baru boleh confident nak bagi instruk kat depan.

Antara kenalan-kenalan baru. Haii korang. Sambil beraerobik sebenarnya kita boleh buat kawan. Musuh pulak jangan di cari.

Sessi penyampaian sijil. Done for 2 days. Alhamdulillah walaupun dapat hadir pada last minute. Ilmu yang aku dapat tu sebenarnya berharga sangat. Nasib baik last minute dapat gak pergi hahaaaa..

*Cari lah ilmu walau hingga ke negeri China. Tak kisah lah ilmu ape sekali pun. Masakan, menjahit, mengurut mahu pun aerobik. Tu semua jihad tau. Kalau niat tu baik dan kerana Allah..

Khamis, 21 November 2013

Perempuan Isteri Ibu

Mood ke laut sangat harini. Tanpa aku ketahui Dia dalam situasi yang sangat menyedihkan bagi aku. Mungkin kerana aku juga seorang perempuan isteri dan ibu.

Dia yang aku kenali hanya melalui catatan entry. Dari zaman gadisnya sehingga bergelar ibu. Dari seorang yang lalai dengan dunia kini sentiasa mengingati penciptanya. Alhamdulillah. Mungkin berkat dengan kehadiran permata hati.

Dia yang aku kenal. Cukup teratur dengan perancangan hidup, sesungguhnya Dia Aku dan kamu semua tahu. Kita hanya mampu merancang tetapi Allah jua yang menentukan. Allahhuakbar.

Aku tak tahu ape yang menyesakkan hari-hari Dia. Dari setiap kata yang di tulis aku tahu ada sesuatu yang tersirat di benak fikiran Dia. Berselirat. Sesak. Semak. Tapi aku tahu Dia akan merintih dengan sang pencipta. Dan sekaligus mengingatkan aku juga bahawa Allah sentiasa ada mendengar doa dan keluhan umatnya.

Wahai Perempuan Isteri Ibu Anak. Bertabahlah engkau dengan dugaan Allah. Aku hanya mampu berdoa dan berharap agar yang terbaik akan berpihak kepadamu. In Sya Allah, ape pun yang terjadi Allah sentiasa di sisi mu. Ingatlah Allah telah memberi kau permata hati yang bisa menjadi semangat untuk kau terus menjalani wayang dunia.

Simpan lah rasa sakit hati. Tenung lah wajah si permata hati dalam-dalam. Sesungguhnya Allah sebaik-baik perancang.

Chin up dear. May Allah bless u..




Isnin, 11 November 2013

Senamrobik di Taska Kowaja Taman Dato Hormat

Taska kowaja ni under Koperasi Kowaja tak silap aku. That why nama taska ni Kowaja. Tempat asuhan kanak-kanak sehingga berumur 6 tahun dan dijadikan tempat transit bagi kanak-kanak yg telah bersekolah. Minta diperbetulkan lah kalau aku salah ye ;) Cikgu Taska ni mintak dari Sis Watie bagi sedikit senaman pemanas badan kepada anak-anak taska. So di sini lah kami pada Sabtu jam 8.00 pagi (^-^)

Bergambar dulu sebelum sessi senamrobik. Tak sah ok klu tak bergambar dulu. Sis Watie n sis Fir thumb up for u alls. Actually aku kagum dengan semangat diaorang ni. Bila aku bersama diaorang semangat aku pon same naik bertingkek-tingkek heheee.

Bersama Cikgu Taska, if im not wrong Cikgu Su nama empunya diri. Sangat baik dengan anak murid pada pandangan mata aku la ye. Kalau tak, takkan anak murid berlari-lari peluk dia kan. Sweet sangat tengok bebudak tu. Tapi kalau korang kata tak, tak la ye.

Semasa sessi senamrobik aku tengok anak-anak kecil ni semangat betul selama 30 minit tu. Step yang we all buat mereka mampu untuk follow. Dalam hati surprise sangat. Yang berusia 2 3 tahun pun bersenam jugak rasa macam semacam je tau aura dia. Kat belakang anak-anak ni ada la segelintir ibu bapa yang sporting sama-same join beraerobik dengan anak-anak diaorang. Pakai selipar pun ok je ibu bapa ni follow kitorang heheee. Tapi sorry pict xde hehee.

Semasa di atas stage, muka aku senyum je tengok gelagat bebudak tu bersenam. Hurmmm seronok kan jadi bebudak. Mereka dengan dunia mereka sebelum mereka benar-benar mengenali realiti kehidupan. Acik Wawa doakan adik-adik semua sentiasa dilindingi Allah dan berjaya dunia akhirat ye. Aminn..

Seronok tengok gelagat anak-anak ni beraerobik, comel sangat. Lepas selesai sessi senamrobik, semua berebut cari air hahhaaa. Kebetulan kotak air ni kat sebelah aku, mak ai siap kena rempuh ni. Hihiiii almaklumla anak-anak. Nasib baik ajk sukan dah panggil untuk sessi merentas taman. Takla jauh pun, keliling padang je. Tapi mereka ni bukan berlari anak ye tapi berlari pecut hahaa, sukahati la dik.

Aku tak tunggu pun mereka selesai bersukan. Tepat 10.20 pagi aku balik nak sambung tido hahaaa..

Rabu, 6 November 2013

Review Insidious 2 & Thor 2

Tadaaaaaa.. Amik ko setiap minggu dok melepak kat panggung (^-^)

Seriously dah mahal la tiket wayang sekarang. Sekali masuk RM15 x 2 orang = RM30 (Couple seat). Jangan kata kalau takde duit amik la single seat. Yela hubby mak jemah kan besar sikit plus susah nanti nak polok polok :p Nampak gaya kena la cari alternatif lain kalau nak tengok movie baru T_T

Kami dok lepak, sambil amik gambar verangan buget retis macam lawa hehehee. Ape lagi nak buat itu je la dengan Hani nye tak tau duduk diam. Sabar je aku ni. First aku tengok Insidious 2. Ok la walaupun aku tak tengok siri 1. Masih boleh faham sebab dia ada review dari siri 1 so tak la aku nganga mulut je tak faham. Story tentang roh yang cuba untuk memiliki tubuh seorang lelaki berkeluarga.

Pict ni masa tengok second movie Thor 2. The next week aftar Insidious 2. Mengisahkan Thor anak ke-2 yang perlu menjaga keamanan 9 alam. Awesome sangat tapi kalau ade tengok The Avengers kot tu terlalu awesome sangat hehehee. Thor tu handsome sangat ko hahaaa, 6 pax tu buat mulut i nganga tau. Nangis ni kalau hubby baca. Tapi u alls, hubby punya 2 pax bulat tetap jadi pujaan hati ku tau hahaaaa (^-^)..

Alpa Dengan Pinjaman Allah

Kita sebagai hamba Allah yang kerdil ni kekadang alpa dengan anugerah yang Dia dah bagi. Mula la kita rasa diri ni terlalu tinggi darjatnya sampai satu tahap dah tak mampu nak menundukkan muka ke bawah. Terlalu agung dan angkuh diri sehingga tak mampu nak merasa sedikit kepayahan pun. Sesungguhnya aku tau Allah memandang sama sahaja umatnya.

Di suatu masa dulu, kau bukan lah dari golongan permata apatah lagi kilauan emas. Hadir dari ceruk belukar yang nan sentiasa bermandikan becak lumpur tatkala hujan menimpa. Tidurmu juga bertemanlan alunan unggas dan ciuman sang nyamuk. Tapi kini bila kau telah di beri sedikit anugerah Allah kau terlupa akan asal dirimu. Sehinggakan orang disekelilingmu merasa sungguh jauh berbanding kau yang dulu.

Terasa aku bersyukur dengan apa yang aku ada, takut terkadang aku terlupe bahawa semua anugerah itu sekadar pinjaman. Pinjaman yang tidak kekal abadi bersama. Tanpa isyarat Dia mampu untuk menariknya kembali. Tat kala itu, sekiranya kau sedar akan keangkuhan kau itu, harapku kau mula lah untuk menunduk diri semoga Dia mengampunkan kealpaan kau itu.

Aku kagum serta bersyukur melihat kau lebih dekat akan Dia berbanding aku yang terasa masih jauh di sisi Dia. Tidak merasa kah kau, dalam perubahan baik mu itu, kau mula merasa diri itu terlalu baik sehinggakan kau hanya dapat melihat yang tidak baik pada orang sekeliling kau.

Aku sedar akan perubahn mu itu, sedikit demi sedikit memang membuatkan mereka-mereka menjauhkan diri malah terasa jauh tarafnya berbanding kau. Aku di sini, hanya sekadar memandang dan tidak sekali untuk bersama-sama alpa dengan anugerah tuhan itu. Dan sesungguhnya aku tidak terkesan dengan anugerah yang Dia telah beri kepada kau tetapi aku terkesan kerana kini kau semua telah mula jauh dari genggaman erat semua.

Sesungguhnya aku tau Allah memandang sama sahaja umatnya. Ku harap semoga kau tidak terus alpa dan angkuh dengan anugerah yang telah diberi.


*aku terasa tidak mampu untuk berada di sisi kau lagi. Biarla aku dengan dunia ku tidak lagi aku mahu mencampuri hal urusan mu.

Jumaat, 1 November 2013

Jerawat Oh Jerawat

Stresssnye T_T

Seumur aku 27 tahun aku bukan la seorang yang mempunyai jerawat kat muka. Setakat 1 2 das tu biasalah, pemanis muka. Tapi masalahnya sekarang muka aku macam kena tabur dengan jerawat. Huwaaaaaa tak suka tak suka. Benci benci benci. Cane ni u alls T_T.

See u alls nampak tak. Muka aku ni siap bengkak sebelah sebenarnya. Lepas tu bahagian pipi rasa panas. Confident level i merundum tau. Since monday la ni, dia start naik mula dari dagu sampai la ni dah naik kat pipi.

Sebab aku makan seafood ke. Yela minggu sebelum ni kan aku melantak seafood tak hengat. Pastu aku ada makan supplement. Tapi takkan la sebab bukan untuk kecantikan pun. Produk Amway rasanya dah bertahun-tahun bertapak kat Malaysia ni. Aku makan Calcium, Lacithin E dan Bio C. Hurmm.

So sebagai conclusion nya, aku try tak makan Lacithi E dulu. Sebab setahu aku produk ni untuk membaiki darah tersumbat, memecah lemak. Mungkin disebabkan darah aku kotor so terkeluar la jerawat kat muka yang gebu ni. Entah la aku try and error dulu, mana tau mungkin ada kandungan tablet yang aku tak boleh makan.

Seriously since muka aku naik jerawat ni. Aku tak de nak garu muka. Walaupun subhanallah gatal tu memang Tuhan yang tahu. Tapi dalam hati ni memang buat bersabar je. Takut nanti merebak pastu tinggal kesan pulak. Ishhh ngeri ngeri tak nak. Dalam hati aku bukan jerawat ni, tapi entahla. Sebab muka aku ni macam muka orang kena gigit nyamuk merah merah dah. Alahaiii muka.

Sabar ye wawa. Nanti gebu la balik pipi tu. Tak nak tak nak tak nak sedih k. Hubby pun dah malas nak layan, addict beauty sangat kan :)Tapi tak cantik pun sebenarnya. Cukup la sekadar manis dipandang. Hehheee sebab dari dulu takde orang cakap aku cantik. Manjang cakap aku manis je. Tau la aku ni hitam hitam si tompok manis huh..

Khamis, 31 Oktober 2013

Tak Jujur Dalam Berniaga

Aku nak mengadu ni, kenapa lately ni aku selalu terkena dengan peniaga yang tak jujur. Aku makan kat sebuah kedai ni, dah selalu makan kat situ so rate harga tu memang dah tau. Dalam hati tak la berkira sangat, cuma merungut sikit sebab rasa macam kena bodoh pun ada. Kalau sekali kena boleh tutup mata, kira bukan rezeki aku la kan. Mungkin tersilap ke tapi bila dah kali ke dua. Aku rasa macam, ishhh kenapa ko ni..

Situasi

1- Dia dah kira dengan kalkulator, tap tap tap amount RM14.80. Dia mintak kat aku RM15.00. OOOk ada penggenapan harga agaknya. Ok fine itu kali ke dua aku kena kat kedai yang sama.

2- Aku beli Teh O Ais bungkus satu. Dia punch RM1.40 tapi mintak aku RM1.50.

Fine. Mesti korang kata aku kedekut kan. Yela seposen pon nak berkira. Bukan berkira tapi aku rasa macam dia tak hormat aku as a customer. Feel sedih tau, sedih la sangatkan hehee. Tapi rasa macam diperbodohkan la. Hilang respect aku kat peniaga macam ni..

Aku halalkan dont worry. Tapi next time please lebih jujur ye, nanti Tuhan marah. Tak berkat nanti keuntungan yang kita perolehi. Sedihkan macam tu, kita ni berniaga nak lama. Kalau ada customer yang sentap, tak nak dah datang lagi.

Aku pernah kena harga macam melampau. Taktau la maybe salah kira kot. Aku suruh cashier tu tulis satu-satu harga makanan yang aku beli. Fine almost 7 ringgit tau. Itu sebab terlalu tak logik. Dan sengeh je la ko mampu, no sorry kan. Hurmmm..

Saya sayang family saya. Motif hehehe. Nak jugak tenyeh gambar kan.

Ahad, 27 Oktober 2013

Jam Ini Milik Mu

Hahhahaaa.. Maaf la baba, hari ni mama pinjam jam tangan baa.
Mesti hangin kan baba mencari jam satu rumah tapi tak jumpa :0)

I is so malas nak mencari jam yang entah kat mana.
Punca dan sebab is terbangun lambat aptb.
Aku kalau pergi kerja tak pakai jam tangan, macam pergi keje tak pakai bra ko tau. Sangat tak selesa. Terasa kosong hahhahaaaa..



#Jam tangan#Pertunangan#Hantaran#

Jumaat, 25 Oktober 2013

Makan di Flaming Steamboat Buffet

Hujung minggu lalau saje la aku ajak satu family makan-makan kat sini. Biasa kalau aku nak makan steamboat aku mesti nak ke Seol Gaerden. Tapi aku rasa tempat ni pun boleh tahan juga. Harga, variasi makanan, tempat, masa. Ok la, not bad. Insya Allah akan datang lagi ke sini.

Harga bagi dewasa RM28.50 dan kanak-kanak berapa tahun ke atas (tak sure) RM10.90. Tax ade tak ye, hurmmm tak tengok bil pulak hi3. Makanan boleh tahan sedap, stok makanan mentah cepat refill, ice cream, air, mashmello coklat hi3 dan lain-lain yang tak tahu aku nak terjemahkan macam mana..

Sori pict makanan aku tak dapat ambik, almaklumkan aku duduk kat tepi dinding dengan pegang anak lagi. Alasan je ko tau kan, maaf. And aku recommend kat korang, sebab aku tau kalau kat tempat yang tut RM38 kan belom masuk tax hi3. Tapi tempat tu kelebihan dia boleh grill, heaven :)

Kami yang sangat sepadan. Sepadan ke Jah. Hurmmm pujaan hati yang mekar membara. Blueerkk :P

Adik aku Ima and someone Mr Nor :). Insya Allah takde aral tahun depan bertunang.

Dan yang lain-lain. Ko tengok ayah aku, dah sakit-sakit pun gigih lagi nak folloe kan. Sukahati, nak naik tangga mencungap pon takde masalah nak ikut punya hal heheee.

Ni je gambar suasana kat sana. Meja tengah ni dia letak makanan macam nasi goreng, mee goreng, kari ayam dan makanan gorenf yang lain. Depan meja kat dinding dia ketak minuman panas, sejuk, gas. Actually kedai ni 2 kedai dijadikan 1. Ada area atas dan bawah. Dibuka tak silap jam 5 hingga 12 malam.

Sebelum balik amik gambar dulu. Seronok jugak sesekali berkumpul kat luar macam ni. Maybe next time boleh buat lagi la.

Ehhh gambar kereta pun ada, hahaaa nak tunjuk parking sebenarnya, mudah atau senang heheee. Kat bawah ni address dia kalau korang nak try makan kat situ. Dekat dengan Giant Bukit Naga tak silap aku. Sampai pagi aku kekenyangan ko tau. Ok daa :)

No. 7 & 9, Jalan Kemuning Prima A33/A, Seksyen 33, 40400 Shah Alam, Selangor, Malaysia ‎

Ahad, 20 Oktober 2013

Kursus Zumba Kolej Komuniti K.Langat

Sabtu 19.10.13 aku join Kursus Zumba "katanya". So aku dgn semangat pagi-pagi dah siapkan nasi lemak untuk hubby and hani. Tapi korang tau, ade ke diaorang cakap nasi lemak aku tak sedap. Ishhh aptb, merajuk dah aku xnak masak lg. Nak mkn sila la beli. Buat aku sentap je. Hani siap makan dan muntah cakap tak sedap. Sentap mak T_T, batu belah batu bertangkup. Telan lah aku, kunyah lah aku T_T

Aku di hari kejadian;) Hahaa tak sah kalau tak tepek gambar tuan blog kan. Bila tengok pict body sendiri rasanya belum ada shape la kan. Korang jangan la kutuk aku, cakap beraerobik beria tapi body hampeh. Tapi the problem is makan makan makan makan and makan. Dokter please jangan cakap saya obey ye. Saya akan berusaha lagi.

Teach by Siti Syuhaila bt Zahari lecture dari KKKL. Rasanya event dah bertukar dari kursus zumba ke party zumba kot. Hhahaaa, nak story lebih pon tak boleh tapi yang penting we all enjoy sangat teeheeee ;)

Antara perserta yang hadir. Walaupun sebenarnya peserta yang hadir tu dari berbagai group tapi we all enjoys sangat. Selain dari faktor beraerobik untuk stamina, aku boleh buat kawan. Kan seronok bila kita boleh kenal ramai orang. Tapi ada jugak certain individu yang tak boleh buat kawan. Hahaha ni jenis orang memang kena pulau baru nak sedar diri kot. Excuse me, ada ok jenis manusia macam ni. Tapi alhamdulillah, semua peserta on that day sangat sporting. Takde beza antara ko dari group mana. Thumb up gurls.

Ahhh bebel plak aku. Korang layan gambar ye. Takde ape tip yang boleh aku nak share kat sini heee.

2 orang kat depan tu atie dan firdaus. Syokkk tengok dorang dance, semangat jadinya aku ni. Ni sesi baru nak bermula, memasing baru nak ambil tempat duduk.

Wajah-wajah ceria. Atas : Kak ena,zana, atie,Gbam, nurul. Bawah :Kak Ju, Wawa gojes,Fir, Lily. Yang namanya kak Ju tu, first cekgu yang aku mula-mula join aerobik tahun 2007 ke 2008. Since now 2 3 tempat aku ikut. He3, almaklumla aku jenis tak kisah nak g mana-mana ye. Sebab aku orang yang berkerja so ikut mana masa aku free.

Perlu sebut nama ke. Takyah la, tengok je ye. Sorry. Muka yang sama je kan.

Last bergambar bersama lect. Sorry lect, anak murid u over sangat. Ape pun on that day we all have a best moment. Rasanya next time kalau ada lagi event zumba zombi macam ni i nak join lagi.


Nota kaki :
Hi my new silent reader. Selamat datang ke blog saya yang tak seberapa ni. Blog ni sekadar berkongsi perjalanan hidup yang kekadang tak selalu indah dan kekadang terlebih indah. Harap u all enjoy.. _wawa_

Khamis, 17 Oktober 2013

Lutut Berbunyi "Kreukk"

Korang pernah tak mengalami masalah lutut berbunyi kat lutut kiri aku ni.
Aku sekarang perasan lutut kiri aku ni mengeluarkan bunyi macam pinti di buka tutup, T_T tension mak dengar. Rasanya aku masih dikategorikan masih dalam usia muda lagi tapiii.

Mungkin disebabkan masa zaman sekolah aku seorang yang aktif, berkawad start dari form 2-5, jungle trackking, PLKN, zaman IPT dok sebok bertarian je, dah zaman berkerja sampai hari ni beraerobik pulak. Ye, mungkin disebabkan faktor ni. Penjagaan lutut is very takde uhuks :)

Aku dapat info dari En. Google, so aku share untuk korang sekali ye yang ada masalah macam aku ni.

Sebenarnya ada 2 jenis rawan pada lutut :

rawan meniskus - penyerap kejutan antara bahagian atas tulang paha (femur) dan tulang besar di bawah kaki (tibia)
rawan artikular - berwarna putih bersinar yang menutupi hujung kebanyakan tulang. Ia memastikan tulang bergeseran tanpa rasa sakit. Tebalnya hanya beberapa milimeter saja. Rawan artikular berfungsi untuk meminimumkan tekanan apabila individu bergerak. Pada masa sama, ia turut berfungsi sebagai penyerap kejutan.

Rawan tidak memiliki bekalan darah (avaskular),sekiranya berlaku kerosakan rawan, ia tidak boleh pulih dengan cepat seperti mana kulit atau otot yang rosak. Selain sifat yang avaskular, rawan artikular juga tiada bekalan saraf (aneural).

Pada permulaan kecederaan pada rawan, anda tidak akan berasa sakit. Namun, apabila kecederaan itu semakin teruk atau rawan mula berlubang, ia akan menjejaskan pergerakan sendi. Sendi juga akan mengalami masalah keradangan dan sakit.

Jika kecederaan itu besar, tulang di bawah rawan akan hilang perlindungan dan menyebabkan geseran. Tanpa rawatan, keadaan inilah pada akhirnya akan menjejaskan sendi.

Di antara simptom kerosakan rawan ialah :

lutut juga mungkin berbunyi ketika bergerak terutama jika rawan di belakang kepala lutut yang rosak.
sakit pada sendi
sendi bengkak
lutut terkunci (lock knee) - sendi lutut tidak boleh diluruskan


See nampak tak, beza antara tulang rawan yang cedera dan yang masih baik. So sekarang aku tengah nak cari mana-mana supplement untuk tulang rawan aku ni. Aku nak pakai lama lagi noks, lama lagi nak pakai.

Ade suggestion tak korang. Produk yang biasa aku makan Amway tapi biasa tak sure la ade ke untuk rawan. Cari maklumat tak jumpa plak. Shaklee, nama yang selalu gak aku dengar baru-baru. Ok ke produk dia, halal tak.


Nota : Aku hidup tak pernah rehatkan kaki aku ni. Hurmmm pasni mesti cari something untuk lutut aku ni