SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Rabu, 8 Ogos 2012

Sahur Bersama Meggi

Hi Korang yang awesome.
Pernah tak korang rasa tak lalu nak makan sahur.
Bukan tu aje, tak sempat masak, lambat bangun bla bla.

Saja aku nak kecau ke imanan korang.
Sedapnya, Ya Allah berbunyi terus perut aku.
Selama berpuasa ni dah 3 kali bersahur meggi.
Hurmm boleh la tahan, sebab kadang-kadang kita jemu nak makan nasi.

Nimaggi Fav aku. Harus ok ada dalam almari.
Selain tu pilihan hati En. Suami Maggi Ayam.
Tapi Meggi ni ada 2 jenis Meggi Kari tau.
Yang Ni.. Meggi Kari Meletup.

Bagi aku tak meletup pun. Sebab dia ada rasa pahit.
So kalau en. suami tersalah beli. Rasa nak marah pun ada.
Nasib baik barang-barang kering ni bawah seliaan dia hu3.
Redha je la. Lepas tu Meggi tu keras je la dalam almari ha3.

K la ape pun selamat menjalani ibadah puasa.
Sabar ye kita ada 9 hari lagi untuk menyambut hari lebaran.
Aku sebenarnya yang dah sabar.

2 ulasan:

  1. uittts... gara² tgok pict maggi dlm blog nie.. smlm terus try sahur maggi pagi² buta..
    actually mmg sedap lah..
    tapi..syg seribu kali syg..bkn rezeki..
    sbb tgh pregnant nie..mual lak pg² makan maggi..
    last²..sblm subuh dah kosong balik perut sebab dah abis terkeluar apa yg dimakan sblm tu..
    apa pun..makan maggi pg sahur mmg best..chayokk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni mesti masih awal pregnant. Tahniah ye.
      Tapi kesian terkeluar pulak ye. Tal pe lah, next time try meggi goreng pulak ke hu3. Tapi jangan selalu la, not goog for baby.
      Tapi mmg best makan meggi panas2.

      Padam