SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Selasa, 31 Julai 2012

Hurmmm Tak Jadi / Cancel

Hi all..
Sebelum ni aku ada story aku nak angkat Myvi kan.
So, untuk makluman CANCEL. Why??
Huh very the long story..
Tapi aku patut share kot untuk jadi panduan yang lain.

Aku beli kereta terpakai kat Seri Kembangan. K.*.K******
Serius aku cakap muka memang murah RM1K sahaja.
Tak kisah ape kereta yang ko nak angkat booking RM500.
Yang buat aku bengang kalu nak test drive pun kena bayar RM500.
See how F***. Discuss dengan husband, ok la. We all bayar..

Ok lagi satu. kalau ko beli kereta second ko jangan ingat
kereta tu macam kereta baru. Korang fahamkan maksud aku.
Setakat rosak kecik-kecik tu ko kenalah pejam mata.
Berbalik story tadi, aku pun test Viva, FAULT.

Husband rasa tertipu sebab dah bayar deposit so how.
Kena lah pilih gak, so Myvi.
Dah bagi segala dokumen, salesman tu cakap dalam masa seminggu.
Dalam hati aku, kenapa seminggu? Biasa dalam 3 hari dah settle.

So seminggu lepas tu aku nak ambil kereta.
Hati aku rasa tak sedap, so mintak husband ceck betul-betul.
Tiba-tiba datang 1 bro ni, soh ceck betul-betul.
Kalau dah sure ceck perjanjian pulak.
Husband macam tertanya-tanya. So mintak bro tu bagitau?

Suprise.. Dia adalah mangsa tipu Usecar tu.
Beli kereta cash, tipu harga kereta.
Isi kereta telah ditukar ganti (Gearbox).
Perjanjian yang tak munasabah..
Lepas tu manjang rosak je, dalam masa seminggu.
Bila cek gearbox leakking (betul ke spelling aku ni).
Mekanik cakap kalau macam ni dah ditukar ganti barangnya.

Lepas mengamuk kat Usecar, dapat RM2K (Ganti rugi tipu harga).
Lepas tu bos dia buat tak reti.
Wat report polis, rupanya dah melambak report tentang usecar tu.
Last dia mengadu di Tribunal pengguna.
And dia datang masa tu nak hantar surat/macam surat makhamah la.

Patutla masa bro ni borak dengan husband,
salesman/girl semua memandang and macam kelamkabut.
Terus panggil bro tu masul office.

Bila husband cek kereta, ada leakking, di bateri ada tambahan wayar.
So aku discuss, takpayah ambil, rugi Rm500 takpe.

So cancella. So dorang semua dah kelam kabut kenapa aku cancel.
1. Salesman tipu dan di Mudah.my pun, kata tahun 2008,
tapi rupenya 2007. Harga mengikut tahun kan lain.
Yang buat aku geram, tak bagi tengok geran. So anisiatif aku,
soh husband mintak bank fax kan geran.
2. Gearbox leakking yang banyak.
3. Bateri tiba-tiba ada sambungan wayar.

So lepas ni korang tak payah nak tergesa-gesa macam aku.
Relaks dulu, hutang 9 tahun lama tau.
Hope entry aku dapat membantu korang..

Jumaat, 27 Julai 2012

Welcome To Encik Myvi


Insyaallah this car will be part of me and family..
Welcome and berharap sangat kau akan berjasa seperti yang sepatutnya..
Pastikan juga kami sekeluarga selamat atau sesiapa sahaja yang kau bawa selamat ke mana saja destinasi..

Harap kali ni, jodoh dengan kau panjang..
Tak seperti Cik Myvi yang sebelum ni..
Insyaallah kau akan di jaga baik seperti jasa kau juga..

Rabu, 11 Julai 2012

Kursus Induksi


Allamak sengetla gambar..
Ahhh yang lain tak penting..

Korang tahukan aku kena pergi kursus induksi seminggu hujung bulan 3 haritu.
So, alhamdulillah aku dah lulus semua paper dengan jayanya..
Yeaaay.. Lulus Lulus Lulus Lulus Lulus..

Paper-paper lain pun aku dah lulus dengan jayanya.
So tunggu surat sah jawatan dan yes Skim Pencen..
Dalam tempoh 1 tahun lebih aku dah settle segala paper dan exam..
Alhamdulillah Ya Allah, aku bersyukur,
Kau permudahkan segala urusan hambaMu ini..