SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Isnin, 30 Januari 2012

I'm Getting Fat!



Kalau cakap pasal gemuk je aku stress ok.
Semua baju aku sebelum mengandung TOTAL LOST Hokey.
Kejam kau lemak, kejam sangat. Sanggup kau buat aku macam ni.

Aku sekarang ni rasa down gila sebab berat badan dah naik, kau tahu dulu sebelum mengandung aku timbang selalunye 48 49 kg, tapi sekarang 55 56 kg adeiii.. baru2 ni timbang naik sampai 58, shit! terus stress, asek makan mee suah je...haha! Lepas bersalin aku turun 10 kg je. Bencila, lagi-lagi kalau hubby memanjang cakap aku gemuk macam Spongebob Uwaaaa, badan macam kotak mancis..tak suka langsung..

Seriously aku cuba kawal makan kau tau. Tapi kalu aku makan tak ikut time aku mesti rasa sakit hulu hati lepas tu buat ape pun dah tak boleh fokus. Nasi aku amik dalam kuantiti sedikit lebihkan sayuran (1 hari sekali je), malam makan mee suah tanpa minyak adeiii. Aku rasa mungkin aku mengandung twin so proses aku nak buang babat kat perut tu payah sikt, di tambah aku ni bersalin C-ser. Buat kerja berat sikit, aku mesti terasa berdenyut kat perut bawah.

Tapi setakat ni aku dah boleh pakai 2 jeans lama, tapi mana yang dulu size 27 28 harap maaf, jangan mimpi nak pakai (Aku dah bagi adik aku pun huh).

Azam aku nak cuba dapatkan berat 50 - 53 kg..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan