SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Selasa, 20 Disember 2011

SBPA

Kalau korang berkerja dengan Gov mesti korang tau ape tu SBPA..

Takde ape pun aku nak cerita.
Tapi aku macam tak berapa suka la dengan cara sesetengah individu yang mempertikaikan kenaikan gaji mengikut tangga gaji saraan baru ni.
OK fine, ade yang naik banyak, ada yang nail sikit sebab 2 tangga akan dijadikan 1 tangga dalam sistem kenaikan gaji tahunan..

Aku rasa cukup sekadar bersyukur dengan rezeki yang tuhan bagi, tak kisah la berapa pun kenaikan ko, STILL KENAIKAN KAN?. Tapi tak payah la sampai nak sakit kepala bagai kerana fikir dek gaji orang lain naik. So aku sangat tak faham, mungkin gaji dia naik banyak tapi kenaikan tahunan ko banyak kan..

Mungkin sebelum ni, bekas PM Abdullah memberikan kenaikan gaji sama-rata , tak silap 4% dan yang sekarang ikut tangga baru ni. Aku rasa cukup sekadar bersyukur dengan rezeki yang Tuhan dah bagi. Mana tau masa akan datang akan ada lagi kenaikan gaji mengikut pengalaman kerja ke? Sebab yang baru ni pegawai baru dan lama, tangga gaji adalah lebeh kurang..

Cukup gaji yang kita terima tiap-tipa bulan, cukup untuk sara diri dan keluarga bersyukur lah. Lepas tu kalau rasa tak puas hati lagi, cuba tengok cara kita berkerja, menepati masa ke? Ke selalu missing in place. Kerja selalu terabai, MC memanjang, half day selalu ataupun ada kat office tapi dok main game je memanjang...
So kawan-kawan seangkatan BERSYUKURRR YEEEEE.....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan