SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Selasa, 20 Disember 2011

SBPA

Kalau korang berkerja dengan Gov mesti korang tau ape tu SBPA..

Takde ape pun aku nak cerita.
Tapi aku macam tak berapa suka la dengan cara sesetengah individu yang mempertikaikan kenaikan gaji mengikut tangga gaji saraan baru ni.
OK fine, ade yang naik banyak, ada yang nail sikit sebab 2 tangga akan dijadikan 1 tangga dalam sistem kenaikan gaji tahunan..

Aku rasa cukup sekadar bersyukur dengan rezeki yang tuhan bagi, tak kisah la berapa pun kenaikan ko, STILL KENAIKAN KAN?. Tapi tak payah la sampai nak sakit kepala bagai kerana fikir dek gaji orang lain naik. So aku sangat tak faham, mungkin gaji dia naik banyak tapi kenaikan tahunan ko banyak kan..

Mungkin sebelum ni, bekas PM Abdullah memberikan kenaikan gaji sama-rata , tak silap 4% dan yang sekarang ikut tangga baru ni. Aku rasa cukup sekadar bersyukur dengan rezeki yang Tuhan dah bagi. Mana tau masa akan datang akan ada lagi kenaikan gaji mengikut pengalaman kerja ke? Sebab yang baru ni pegawai baru dan lama, tangga gaji adalah lebeh kurang..

Cukup gaji yang kita terima tiap-tipa bulan, cukup untuk sara diri dan keluarga bersyukur lah. Lepas tu kalau rasa tak puas hati lagi, cuba tengok cara kita berkerja, menepati masa ke? Ke selalu missing in place. Kerja selalu terabai, MC memanjang, half day selalu ataupun ada kat office tapi dok main game je memanjang...
So kawan-kawan seangkatan BERSYUKURRR YEEEEE.....

Khamis, 15 Disember 2011

Nak tengok wayang

Baba lama kita tak tengok wayang kan..
Jom weekend ni kita g merampus kat wayang..
Lalllalaaaaa.. Cerita Ombak Rindu..
Kita g feelling2 macam tengah bercinta macam zaman kurus-kurus dulu..
Hahaahaaa...

Pastu dear, i nak tengok kat MBO kat Harbour Place..
Emm kita tak pernah cucimata kat situ kan..
I teringin cube tengok Movie tempat baru..
Muntah sekejap k!!!!! Gedikkkkksss..

Sara kat mana harus kita hantar ye..
Kalau di bawa Sara ni, abis Ombak Tangis yang ado..
Hemmmmmmmmmmmmmmmmm..

Makngah Ima Plase take care of ur Sara..
Ayat killer:
Hah, sapa suruh aku bersalin..

Lirik : Ombak Rindu

Lirik Lagu : Ombak Rindu
Penyanyi : Hafiz/Adira

Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku