SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Ahad, 25 September 2011

Raya Tahun Nieeee

Raya tahun ni berbeza untuk diri aku sebab for the first time aku beraya bersama
suamai dan anak. Dan aku juga beraya di rumah mertua..
Seeeeeeeeeeeeeeeee..
Aku tak dapat follow ibu ayah aku balik kampung :(
Terasa tau, kelainannya. Rindu dengan kesesakan jalan, lagu raya, takbir raya semuala
Aku je yang paham tau..
Tapi so far aku okey je, layannnnnnnnnnnn..

K time ni aku konon-kononnya nak tolong mak mertua masukkan
pulut dalam ketupat palas..
Ermmmm hancus hasilnya, ketupat palas jantan yang jadi,
belom yang koyak lagi hu3..
Aku rasa mesti mak ni stress tengok palas dia hancussss..
Ampunkan menantu mu yang budus mak hu3..

Time aku tak balik la, dari segala ceruk sedara belah ayah aku ada.
Susah nak berkumpul sebenarnya, almaklumla dok jauh bagai..
Walaupun kurang mesra, yang penting dapat kumpul semua..
Saja wat semua orang stress kalu ada aku hahaaaa..

Pict sebelah ibu takde la..
Kalau ada pun xcukup semua nak bergambar..
Almaklumla terlalu ramai 4 generasi..

So far raya ni seronok,
Raya kedua aku balik Muar-Kota Tinggi, Pasir Gudang,
Nilai and Klang..
Untuk tempoh 4 hari, bila sampai rumah semua pitam kepenatan..

Yang penting, first raya aku tak ketinggalan menziarahi kubur Maisarah.
Hati aku betul2 kena siat tengok kubur kecil anak ku buat pertama kalinya,
rindu hati nak melihat wajah kecil dia.
Terkilan rasanya tak dapat bagi walau sedikit kasih sayang,
walaupun ciuman T-T..
Mama ingat Maisarah selalu.. Al Fatihah..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan