SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Ahad, 25 September 2011

Before 01 Okt 2011

Start tarikh 01 Oktober aku dah start keja.
So ada seminggu lagi ni(, untuk aku berpoya-poya.
Aku ada plan sikit tapi macam tak menjadi je.

1. Nak belajar masak dengan mak
2. Beli tudung untuk sekelian baju baru
3. Jalan-jalan JJ
4. Berurut satu badan, perghhhh nyamannya
5. Jalan kat GM cuci mata
6. Beli top up (See nak pergi kedai pun tak dan ha)
7.
Berurusan dengan bank

Tengoklah mana-mana yang sempat..
So sekarang MARI KITA ENJOYYYYYYYYYYY..

Raya Tahun Nieeee

Raya tahun ni berbeza untuk diri aku sebab for the first time aku beraya bersama
suamai dan anak. Dan aku juga beraya di rumah mertua..
Seeeeeeeeeeeeeeeee..
Aku tak dapat follow ibu ayah aku balik kampung :(
Terasa tau, kelainannya. Rindu dengan kesesakan jalan, lagu raya, takbir raya semuala
Aku je yang paham tau..
Tapi so far aku okey je, layannnnnnnnnnnn..

K time ni aku konon-kononnya nak tolong mak mertua masukkan
pulut dalam ketupat palas..
Ermmmm hancus hasilnya, ketupat palas jantan yang jadi,
belom yang koyak lagi hu3..
Aku rasa mesti mak ni stress tengok palas dia hancussss..
Ampunkan menantu mu yang budus mak hu3..

Time aku tak balik la, dari segala ceruk sedara belah ayah aku ada.
Susah nak berkumpul sebenarnya, almaklumla dok jauh bagai..
Walaupun kurang mesra, yang penting dapat kumpul semua..
Saja wat semua orang stress kalu ada aku hahaaaa..

Pict sebelah ibu takde la..
Kalau ada pun xcukup semua nak bergambar..
Almaklumla terlalu ramai 4 generasi..

So far raya ni seronok,
Raya kedua aku balik Muar-Kota Tinggi, Pasir Gudang,
Nilai and Klang..
Untuk tempoh 4 hari, bila sampai rumah semua pitam kepenatan..

Yang penting, first raya aku tak ketinggalan menziarahi kubur Maisarah.
Hati aku betul2 kena siat tengok kubur kecil anak ku buat pertama kalinya,
rindu hati nak melihat wajah kecil dia.
Terkilan rasanya tak dapat bagi walau sedikit kasih sayang,
walaupun ciuman T-T..
Mama ingat Maisarah selalu.. Al Fatihah..

Jumaat, 23 September 2011

Selamat Hari Raya

Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Dari kami sekeluarga :
Hafiz, Salwa & Qaisarah

Maaf la, ucapan ni maybe dah lewat sangatkn
maklumla seminggu lagi habisla raya kali ni
Kerana aku taknak ketinggalan aku nak wish gak kat korang

Aku nak nak mintak maaf sekiranya aku ada buat kesilapan
yang mengguris hati sesiapa yang berkenaan atau tidak.
Aku terumpat ke, termakan ke, terpukul ke,
dan segala yang terrrrrrrrrrrrrrrr dan yang disengajakan.
Maafkan aku di atas ke khilafan aku sebagai
manusia yang tak terlepas dari dosa.
Aku masa time preggy dulu mulut macam puaka
so sorry k, ish ish ish.
Ya Tuhan ampunkan mulutku ini.

Kita buka buku baru k. 0 - 0
Luv u all, Muahhhhh..

Khamis, 22 September 2011

Rindu nk berblog..

Hi all..
Ape nk jadi dengan blog aku..
Maklumla aku busy jaga anak yg sorang nie..
Hee kalau 2 mcm mana plak, ermmmm..

So far sekarang aku dah sihat..
Dh boleh drive, dah boleh mkn ape yg aku suka..
boleh lompat2, bla bla bla..
Alhamdulillah..

Act banyak benda yang aku buat selama aku bercuti nie.
Tp aku baru nk buka lappy, Sara was crying.
So.. U know la..

Dari story aku habis pantang, aku puasa macam mana,
raya mcm mana,kat mana..
Nnt aku story sikit2..