SSA

Foto Saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Isnin, 16 Mei 2011

Persedian Untuk Si Kembar

Last week 7.5.2011, b ajak pergi beli barang budak-budak..
Actually sweet tengok b, excited macam tu.
Kalau boleh semua dia nak ready sekarang hu3.
Aku follow je, sebab bab2 bayar ni serah kat En. Hubby.
Bank sudah kering sebab nak menutup Cik Mayvi WNN 3658.
We all ada simpan sikit2 dalam 5 bulan ni so takla terasa berat.

Baju 3 pasang X 2 dan sepasang baju perempuan (7 pasang).
Tapi jantina tak tau lagi, tak kisahla sebab MIL yang belikan.
So thank you, Love Muahhhh..
Maybe my MIL tengok kitorang beli baju 14 pasang untuk
2 orang tu tak cukup.
Cari kat JJ and The Store, MIL jalan sorang2 huh..

Yang ni aku mintak b beli, jenama My Dear.
Mana aku larat nak nenenkan 2 baby,
lagi2 kalau terkena ceseared.
Aku rasa benda ni penting so,
takla aku panjang nenen nanti winkkk.
Aku dapat murah benda ni sebab beli banyak barang kat situ
RM75, kat tempat lain around RM90-RM120.

Carry baby ni jenama MamaLove, RM130.
Harusla mama sayang, sebab tu mama & baba beli.
Yang ni untuk newborn sampai umur setahun je.
Baba kata nak beli lagi satu, katanya sian mama kena pegang
lagi sorang baby.
Sayang rupenya baba dengan mama kan hiks...

Yang ni baba beli bag untuk barang budak.
Baba beli bag yang besar RM89 ke RM95 tak ingatlaa.
Boleh letak susu, lampin, baju bla bla..
PAPA DEAPER CARRY BAG (harus baba yang bawa).

Ini adalah hasil shopping untuk satu hari.
Sweet sangat tengok barang-barang ni semua.
So anak-anak mama and baba,
kamu kena tau baba banyak berkorban untuk kamu,
untuk memastikan kelengkapan kamu cukup sempurna.

Bak kata baba dia nak anak dia rasa sempurna
sebab baba dah puas hidup susah masa kecik.
Baba berjimat makan kat tempat kerja,
pagi-pagi baba buat breakfast,
balik kerja mama masak untuk makan malam.
Jarang mama n baba makan kat luar sekarang ni,
tengok wayang 2 kali je sepanjang preggy ni.
Atas reason berjimat untuk beli kelengkapan kamu..

Jadi anak yang baik, hormat baba n mama ye.
Bila kamu ada dalam rahim mama,
besar harapan mama n baba terhadap kamu..
LOVE BOTH OF YOU..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan