SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Khamis, 26 Mei 2011

Checkup Minggu Ke 32

Appoinment dengan klinik jam 3.30 petang. So aku sampai dalam jam 3.40 petang sebab B keluar lamabat dari office dia.
Sampai-sampai takla ramai sangat, tapi aku tengok nurse kat situ semua tengah busy sebab ada audit dari pihak atasan.
Taktaula sebab ape, aku dilayan lambat tapi aku takla kisah sangat.

Akhirnya nama aku dipanggil :
Berat naik 2kg lagi, 64kg. Fuhhh berat siot.
Tekanan darah 100/75 kot tp nurse kata ok.

Pergi makmal, check air kencing dan darah. HB 9.2 hahaaa redha je la nyahh.

Pergi balik klinik, tunggu turn jumpa nurse. Fuhhh lambat gile.
B cakap nurse nya banyak borak, patient dah keluar tapi nurse still dok sebok borak sesama sendiri.
Aku tengok jam dah nak dekat jam 5.00 petang.

Aku orang second last, check sana-sini, nasihat itu uni, then check bunyi jantung baby.
Adoooi pastu tak jumpa plak bunyi jantung, pastu aku dah jadi bahan ujian semua nak test cari.
Aku dah macam orang nak beranak kena tekan-tekan perut, budak pun dah mengeras.

Nurse ajar mengira pergerakan bayi. Tanya aku itu ini, aku anggukkan aje.
Dah sakit perut aku kena tekan. Malas nak banyak hal.
Jam dah dekat 5.15 petang, Dokter dah bising nak balik cepat.
Tapi nurse semua menggelabah sebab aku ade check dengan pakar esok harinya.
Itu sebenarnya yang membuatkan dorang kalut.
Nak make sure kan semua complete.

Dr jumpa aku pun ala kadar je. Serupa tak yah jumpa.
Serius aku kalau dengan Dr sorang ni macam tak payah jumpa, buang masa.
Tak sampai seminit sesi dengan dia settle, sebab dia nak balik.
Aku tengok je Dr tu, emm mengandung. Penat kot.
Tapi cara dia tu buat aku jadi tak respact dia as a Dr.
Biasala orang Gov tapi aku pun keje Gov jugak. Hemmmm.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan