SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Isnin, 11 April 2011

Perut Gatal / Merekah Tahap Dewa


Kalau aku cakap dah tahap dewa tu, maksudnya memang dah terukla keadaannya. HARUSS ngeri ok, aku pun terpaksala terima dalam keterpaksaan menghadapi kegatalan tahap dewa ni.

Dari usia kandungan 4 bulan perut aku dah mula kering disusuli dengan gatal yang kalau tak digaru akan mendatangkan stress. Kalau aku cakap Stress maksudnya memang mautla kalau
tak garu hu3.

Semua cakap sapu minyak zaitun, so aku pun belila Minyak Zaitun Ginvera Green Tea. Harganya dalam Rm12.** . Tapi minyak ni wangila dari ginseng katanya, aku pakai time berurut. Untuk pregnant ni aku dah pakai 2 botol, so far ok la tp aku rasa better kalau cari jenama lain yang murah sikit sebab pemakaian yang kerap dan banyak untuk satu-satu masa. Untuk aku yang berkerja, duduk dalam aircond cepat terasa kulit tu kering dan gatal dan STRESSSSS hu3.


Aku cuba satu product dari Bio-Oil ni, harga dalam RM30** aku tak ingatla. Sebab aku beli dari ihsan adik aku hu3. Adalah kerana sangat mahal, bagi aku la untuk botol yang berisi 60ml Jewwwwww.

So far bagi aku minyak ni ok, sebab kat opis aku bawa minyak ni. Time gatal je, aku nyorok kat pantries menguli perut dengan minyak ni. Kalau direction cakap 4 @ 5 drops dah cukup, bagi aku 10 drops baru cukup untuk 1 perut. Then rasa gatal tu still ada tapi ditahap yang boleh diterima. Just gosok-gosok da rasa ok.

Bio-Oil ni untuk scars, stretch marks, tone kulit tak sekata, anti penuaan kulit dan dehydrated skin. Kemungkinan kebaikkannya selepas bersalin, kulit tak berapa teruk selepas bersalin. Nanti pas aku bersalin aku ceritala kesannya macam mana, berbaloi atau tidak.

Kalau nak dibandingkan antara 2 minyak ni, aku rasa Bio-Oil ni ok. Tapi aku faham bukan semua orang mampu membeli, sebab aku sendiri pun tunggu hubby kuar duit baru aku beli.

** Aku nak pergi sapu minyak, dah gatal tahap gaban ni...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan