SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Isnin, 25 Oktober 2010

Sedihhhhhhhhh..

Aku sedih sebab aku kna kesian kan orang, padahal diri aku..


??




??




??




Hope aku dapat meringan kan SEDIHHH Muuuu itu..

MuakkKKKKKKK

Ade benda yang menyesakkan kepala hotak aku. Memang sesak dah, tak tau nak pk ape. Kenapa benda ni aku harus alami untu kali yang ke be rapa RIBU kali.. Phewwww Ya Tuhan bagila hamba mu ini kekuatan untuk mendukung segala ujian dan dugaan Mu ini..

Entah keberapa kali peluang yang telah di beri, tapi ......
Aku dah MUAKKKKKK dengan perangai yang tak pernah burubah. Terlalu EGO untuk jadi seseorang. Acap kali aku nak muntah tengok muka yang penuh sinis untuk menyalahkan orang lain tanpa fikir akan kesalahan diri sendiri.

Boleh tolong akuuuuuu.. Jangan sampai aku, sendiri buang ko dalam hidup aku. Ape yang ko dah bagi kat aku pun, setahu aku bukan la seIKHLKASSSSS hati ko.. Plzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz RESPACT diri sendiri sebelum ko nak orang lain RESPACT kooooo..

Wassssalaammmmmmmmmmmmmmmm.....

Rabu, 20 Oktober 2010

Melawat saudara-mara di sekitar Johor


Hampir sebulan aku jadi seorang isteri. What ISTERI?? Syokkkkk laweiiiiii. Hu3...macam tak percaya sebenarnya. Walaupun pada dasarnya aku sendiri tak percaya. Kenapa tak boleh percaya aku pun tak tahu kenapa. Pening-pening dah dah jangan nak mengarut kat sini, SENGALLLL..

Genap 2 minggu kawen aku dan suami Acehcehcehhhhhh SUAMI phergghhhhh tak boleh bla.. Yela suami takkan bapak ayam kann, huh DUSHHHH melampau. Berserta atok kesayangan, ibu dan Muiz melawat saudara mara, adatnya memperkenalkan si suami kepada saudara mara, yela dah masuk keluarga kannnnn..

Kota Tinggi tu jauh sangat so sampai-sampai je terus flat husband i tu hi3.. Lembik la u ni DEAR.. Kitorang kalu g kota tinggi umah pokde and mokde mesti nak g laut, so maka nya petang tu kami beramai-ramai naik van pokde yang alalaaaaa ALpard tu ke sana. Hubby dipertanggungjawabkan memegang Kaisarah, Very the tembem u (macam i dulu, tp ibu i cakap i lagi OVERR... HARUSKAH anak ku setembam aku nanti..

Gigil nak amik gambar, kelajuan meter habis berpusing 2x..
Harus percaya..

Kaisarah ni,pangkat anak buah dengan aku. So MakLong ang PakLong yew..

Very the SELEKEH am i..?? Walauape pun SERONOT sangat sebab dapat ikan so boleh makan ikan goreng banyak-banyak kan b. (Husband i kuat makan ikan, kalau dia nampak ikan, taring mesti keluar. Takut tak takut tak??)

Malam tu bertolak ke rumah ATOK SURIP, adik kepada ATOK ARBI (Atok kesayanganku). Dokla borak-borak cerita ni cerita tu, rasa seronok pulak hu3. Biasanya nak sampai umah TOKSU mesti time raya jew. Rumahnya very the tinggi di atas bukit.. Aku dapat hadiah tudung Syria, later i tunjuk k..

Ahad pagi bertolak ke MUAR, pergi umah MOKTEH & POKTEH, singgah umah ATOK LEHA (parent to my father) , ATOK SU YUSOF, kedai KAK FADHILAH, umah ATOK@PEKTAM and lastly umah POKLONG & MOKLONG.. TQ tu all of u sebab bagi kat i kain batik, kain pelekat, tudung, tudung syria , belanja ABC dan sumbangan wang.. Terima kasih juga sebab menghadirkan diri ke majlis saya, dan sanggup datang walaupun perjalanan tu separuh SEMENANJUNG MALAYSIA.. BRAVOOOO.. I LOVE U ALL.. TQ.. wahhhhHHHHHH..

Isnin, 11 Oktober 2010

03.10.2010 (Hari Bersanding/Ahad)

Hari berinai besar/bersanding dibuat di rumah beralamat No.15, Jln Langsat 10, Tmn Sri Medan Jaya. Diadakan secara bersederhana oleh En Ali dan Pn Intan. Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar. Majlis bersanding diadakan pada jam hampir 1.00 ptg..

Bergegar otak aku tulis ayat skema sekolah macam atas tu. Hahaaaa...
Korang layan ye pict kat bawah ni, aku ucapkan banyak-banyak terima kasih kepada kawan-kawan yang hadir kerana sudi memeriahkan lagi hari besar aku.. Zasssssss layannnn.. MELODI..

Geng dari Jab Penilaian, MDKL.

Thanks u all Jab Penilaian MDKL coz bawa hadiah untuk aku 3 biji lagi.
Hadiah nya memang terbaik sebab pasti aku akan gasak (guna dengan sehabis baik) hadiah korang sampai buruk.

Rombongan pihak lelaki, pengantin lelaki sangat kacak auwwwww.
Bergetar dada i hahahaaaa.
Cik Savvy setia menyambut kedatangan.

Aku yang konon nya malu. Padahal dalam hati, Kacak nye B..
Ahhh gatal la ko mak cik..

Selamat datang ABANG.. Bluerrrrkkkkkk Abang..
Baju belang-belang, jurukemera merangkap tukang cuci..

Berarak sambil diiringi kompang dan pihak rombongan lelaki..

Time ni terasa macam anak raja kayangan melawat kawasan tanah jajahan la.
Perasaan ni memang lain sebab aku rasa macam sangat cantik dan semua orang nak tengok aku.
hahahhaa harusla perasan cantik ok..

Silat korang memang lain dari yang lain.
Very the BOOM.. 5 bintang..


Merah & Silver
Redupkan pandangan mata

Perewang jemputan

TQ shila, kak ayu, kak zila, aily & kak nani

Hidangan makan beradap

Kak Zila & husband
Backsite Pengantin Baru yang the boooom

Jadila walaupun gambar aku sipi belakang je
Tsk tsk tsk..

"SELAMAT PENGANTIN BARU"

P/s: Terima kasih di atas sokongan dan ucapan dari anda semua.
* Tidak dilupakan kepada ahli keluarga dan saudara mara yang tercinta sebab banyak bersusah payah untuk menyempurnakan hari bahagiaku ini.
* TQ juga kepada teman-teman dari MDKL, SMKTPG, Polytechnic yang sudi hadir meluangkan masa hadir dan TQ juga menghadiahkan hadiah yang sangat banyak sebab penuh kereta husband aku nak angkut semua hadiah tu balik umah sewa serta sumbangan wang ringgit.
* Kepada orang rewang TSMJ, TQ banyak-banyak sebab sudi merelakan diri memasak dari hari rabu hingga ahad. Tapi kenapa tinggalkan banyak sangat periuk dan kawah sampai 8 biji, sampai hati korang semua, penat tau..

Sekian, akan update lagi tentang wedding bila semua dah selesai..

02.10.2010 (Malam Berinai)

Actually aku xdapat banyak gambar time ni. Mana tak nye, aku asek tadah muka nak berposing bagai, lagak macam peragawan model antarabangsa hu3. Jangan gediks okey ngeeeee... Macam ko cantik sangat.. Tsk tsk tsk.. Sentap..

Aku memilih tema Merah + Silver, yang bagi aku sangat la cantik sebab warna sangat lembut dan redup mata memandang. Harus gorgeous untuk aku okey. Untuk malam berinai aku memakai baju songket merah. Bagi aku sangat cantik padanan colour baju dengan waktu malam dan pelamain. Tapiiiiiii..

Malam ni sebenarnya ade something happen. Aku xdapat bersanding atas pelamin aku sendiri malam tu. Aku terkilan sebenarnya tapi T_T what can i say. Ngeri pluss down pluss macam-macam. Entah aku tak tau nak cerita macam ne, aku rasa gambar takde sape yang sempat snap sebab semua orang sangat terkejut dan kaku. Termasuklah aku yang sedang cover cantik atas pelamin tu. Wahai Cik Ribut kenapa kah itu masa nya.

Ape yang terjadi sebenarnya??
Pelamin angan ku musnah..
Takla musnah tapi backdrop pelamin aku rebah ke depan, aku selamat dengan hanya bersandar kan kerusi sanding aku yang tinggi itu. Fuhhhh selamat acik kat situ. Tapi aku still bersyukur sebab semua selamat dan pihak lelaki dan pasukan kompang telah berada dalam khemah dan tidak dicurah setitik air hujan pun, yela setitik hahhaaa. Alhamdulillah, syukurrrr sangat...

Selebihnya ko layan la dulu pict bawah ni. Nanti bila pict dari jurugambar dah siap aku bagi korang korang korang tengok..

Me and Miah
Posing maut, pinggul bertemu pinggul


Me and Bedah (Pengapit selalu hilang bila time diperlukan)

Jumaat, 8 Oktober 2010

01.10.2010 (Jumaat/Nikah)

I'm marreid...

Aku sudah berstatus isteri kepada Mohd Hafiz B Mohd Arisfadzilah.
Percaya atau tidak, aku harus prcaya. I'm not single ngeeeee...
Harus percaya okey..

01hb Oktober 2010 bersamaan hari Jumaat..
Jam 3.00 petang..
Bertempat Surau Al-Ansor Taman Sri Medan Jaya..
Proses pernikahan mengambil masa 20 minit..
See, bertapa mudah nya..
Alhamdulilah, syukurrr sebab dipermudahkan segala urusan..

Layn dulu la ye pict ni. Aku xsempat betolla nak amik gambar dari hp org lain..
Time ni nak nikah, lipstik pun blom pakai lagi, selendang pun belom sampai lg hu..
Sebab mak andam tertinggal..

With my lovely Atok.. Abaikan ribut dalam almari tu ye..

Me and Jana (Anak buah)..

Miah and me..
Aku kawen dulu ye.. ngeeeee..