SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Jumaat, 13 Ogos 2010

Salam Ramadhan 2010

Hi u all.. Bulan puasa dah 2 hari berlalu.. So how korang nye puase, klu dah ade yg lubang dont know to say la hu3..

First ramadhan wallet aku hilang.. See see how sad am i.. I hav nothing, all my thing inside my purs.. Tak tau cane boleh hilang.. Miskin aku diwatnye.. Nak kata TOYOL bulan puasa kan hu3.. Tak pe la maybe tuhan tu nak uji aku di hari pertama puasa ni.. Bagi aku sabar, ujian, keredhaan.. Chewwaaaahhh bagai la ko wawa.. Malas layan..

Menu rumah aku dari 1 ramadhan adalah mee ye... Dengan harapan semua ahli rumah aku adalah kurus, SEWAJIB nya aku.. R1: Mee Hailam R2: Mee Sup untuk hari ini R3: Mee Kari.. Caya lah mak aku, gile rajin semacam.. Aku balik keje tinggal mentedarah macam orang kebelur hu3..

K, lah hari ni ramai yang datang ke rumah aku. Dorang nak berbuka kat uma aku.. So xtau la macam mana kecoh nanti suasana rumah aku.. Mesti penuh dengan orang, tak kira kecik besar hu3.. SERONOKKKKK lama xdapat kumpul ramai2 macam tu..

K.. Daaa.. Will update later k..

Ahad, 1 Ogos 2010

Jeram Toi, Jelebu..

Hari minggu yang ditunggu-tunggu telah pun berlalu.. Ape yang berlalu?? Korang nak tau, penting ke?? Sabtu, aku, hubby dan member office hubby buat plan nak bermandi manda plus meroyan sakan dalam air.. Teehee..

Disebabkan Cik Puan Wawa adalah gadis yang bijak dalam meredah jalan so Cik Puan Wawa adalah dipertanggungjawabkan untuk membawa peserta rombongan.. Ha amik ko, ko ingat aku ni teror sangat ker?? Please..

So adalah wajib untuk hubby cuak sepanjang perjalanan sebab aku selalu je confius nak masuk simpang (Takut WLY dia calar ke ape, hokoloo sebell Citt). Hahaha muka hubby dah macam tempe benyek sebab aku selalu je confius.. tapi nak buat macam ne, dah memang gadis kesayanganmu Cik Puan Wawa ini sangat confius ye En Hafiz.. Ho3.. Jangan marah ye abang emcem, wah bluerkkkkk.. (Say No To Abang)..

Bertolak jam 7.15pagi dan sampai jam 9.10pagi.. Ohh yea.. Akhirnya tanda kepuasan tersinar di muka hubby, wa sangat chenta sama lu apek.. Sampai-sampai teros pasang khemah, bakar udang, ikan dan hot dog.. tiba-tiba, "B, sayang lapar?"sambil buat muka separa mati.. Teros ajak Hamim, yok makan lapor ni, tak boley bla dah.. Hahhaa ko tengok gelojoh betul perempuan nie..

Itu hari memang syok la, wa cakap samalu.. Hari yang indah bersama Hubby.. Wah, T_T..
Selebehnya korang layan la pict kat bawah ni..

Serba-sedikit tentang asal wujudnya Jeram Toi..

Encik Tuan Hafiz Dan Cik Puan Wawa..
See air terjun tu, kira best la klu nak bertapa kat situ..
Ade berannnnnn.. Ngeeee..

Sila jangan tiru adegan ngeri ini..
Aku siap buat adegan terjun lipat ko tau.. Superb..

Comel nyer.. Tarik pipi sikit..

Mr Hafiz And Mr Hamim
Adegan kerut kening..

Yeeeeeeeeeeea.. B poyo..!!!

P/s : Actually ni last untuk En Hafiz & Cik Puan Wawa nak berjumpa.. Sebab perjumpaan kitaorang dihalang orang tua.. Sob sob sob.. 2 bulan lagi.. Huh sabar jela..