SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Selasa, 6 Julai 2010

Rumah Sewa

Emmm story ni boring tp nak story gak lalallaaalaallaa..

Aritu aku ada story aku nak cari rumah sewa kan.. Ha, akhirnya aku dapat gak rumah untuk di sewa. Gile senang nak cari, sebab pagi lalu depan rumah tu, teros telefon owner rumah, petang teros confirm sewa.. See see how easy.. Jarak dari tempat kerja aku dengan b pun sama, so fair la.. But women still first, hahha sayang b banyak-banyak..

Taman Pahlawan, Rumah teres 1 tingkat, dihuni mejor orang melayu, and no hanjing, persekitaran yang selesa, jiran-jiran yang muafakat (kata owner la). Yang paling penting sewa tak mahal walaupun ada risiko akan naik harga. Eleeeeeee, bukan ko yang bayar pun Cik Wawa..

B yang call. Time telefon owner rumah, owner macam tak bagi sebab dia mahu penyewa berkeluarga. So b ajak jumpa dulu, tak semestinya bujang tu pengotor, tak reti kemas, tak alert dengan orang sekeliling dan lambat bayar sewa huh.. Nasib baik ni harta ko kan.. Demand..

So petang tu 3hb Julai, confirm b sewa rumah tu dengan kadar RM 350 sebulan. Syukur dapat jugak yang murah dan berbaloi sebab rumah ni, we all first yang duduk kat situ, all still new. Kalau owner wat hal aku lubangkan semua dinding dia, eh ko ni penyewa Cik Wawa oiiii.. Ngeeeeee..

Syarat-syarat menyewa :
1. Deposit total RM900 RM700 sewa rumah dan RM200 utiliti.
2. Sebelum kawin tak boleh bawa tunang ke rumah. Oittt tau la, bukan nya aku ni tak sekolah. Menci betolllaa..
3. Kena bayar sewa sebelum 7hb setiap bulan.
4. Dinding perlu di grill dan jangan di paku.
5. Perlu la bermasyarakat, aktiviti ada, surau ada, ok ok.. Ni macam dah mengajar cara nak hidup je. Banyak bunyi kan owner ni.
6. Perjanjian RM350 untuk tempoh 3tahun, tapi kalau owner nak naikkan sewa pun boleh dan taknak naikkan pun boleh.

Syarat ni ok je rasanya, takde yang susah pun. Emm sekarang tengah proses nak siapkan rumah ni. Maybe this week basuh rumah and cari langsir rumah. Emmmm semua decoration akan dilakukan oleh En Hafiz so, see je la apa hasil nya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan