SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Rabu, 14 Julai 2010

Kursus Pembudayaan 5s, PD

Fieww.. Cik Puan Wawa Kembali..
Long time not update kan.. Hu3..

Bulan ni memang agak sesak dengan kursus, walaupun orang cakap kursus tu kita dapat la berjalan sambil cuci mata plus habiskan duit. Tapi kadang-kadang kita perlukan rehat untuk bersantai-santai di atas tilam empuk kita sendiri tanpa berkejar-kejar mencari masa untuk berehat..

This week, aku kursus kat Port Dickson atas tiket Pembudayaan 5S. Emm aku rasa ada antara korang pun yang tau, lagi-lagi kalau korang makan gaji kat company Jepun. Arigatogazaimas, teringat adik aku ima dan muiz sebok belajar bahasa Jepun.

5S bermaksud : Sisih, Susun, Sapu, Seragam Dan Sentiasa Amal. Last sekali 6S - Sorok hahaha..
tak susah untuk aku faham tentang 5S ni sebab aku sebelum ni aku kerja kat JTEK (M) SDN BHD yang memang mengamalkan 5S. Time ni bos-bos aku semua Jepun mari, stok cakap inggeris bersepah, campur dengan aku yang bercakap bersepah so memang macam sampah hu..

Emm korang layan la pict kat bawah nie..

Aku, Shila, Aily & Kak Ana nak pergi jalan-jalan kat pantai.

Cantik kan pemandangan ni, Time ni kat Pantai Cahaya.
Kalau korang perasan muka kitaorang kepenatan sebab ambil gambar tak senonoh, ha yang tu lain kali aku update k.. Shila nak gambar hu3..

Askim.. Askim.. Total RM5.50

Gambar ni time malam last, nak pergi karaoke tapi RM12 untuk tempoh tak sampai lagi 1 jam so Say No !!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan