SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Ahad, 2 Mei 2010

Persoalan Yang Senang Dijawab

Lepas kitorang bertunang keluarlah story yang kurang enak didengar untuk orang2 semacam aku yang baru nak ke arah berumahtangga :
Problem yang tak masuk akal :
1. Si Tipah nie dok gembar gembor kat orang yang hubby ni perasan bagus coz tolak anak dia. Tapi nak tolak macamne couple pun tak.. Kedai makan yang selalu kiorang pergi makan ni pulak kawan baik dia so, si tauke kedai makan plak dok cakap hubby selalu datang makan kat kedai dia dengan macam2 perempuan kadang-kadang sampai 2 3 perempuan. So hubby dapat title PLABOY, handsome sangat ke hubby tu nak dikata PLABOY huh..
J: Bukan sebab hubby bagus sangat tapi anak kau dan kau tu yang tak cukup bagus.. Hubby syukur sangat sebab tak pilih anak kau tu.Suka2 nak soh orang jadi pak sanggup anak betina kau tu.. Story tentang dia keluar makan dengan macam2 perempuan pulak sebab aku kadang-kadang pakai tudung kadang-kadang tak.Bila aku pakai tudung aku dah macam muka Tiz Zaqyah, bila aku free hair muka aku dah macam Farah AF.Bukan nak bangga tapi kenyataan orang yang cakap tapi truely nye tak cantik mana pon janji manis ade.. And satu lagi aku bila keluar makan aku memang suka bawa adik2 aku, sepupu aku, bukan ke lagi bagus makan ramai2, barula takde maksiat Cik Pah Oiii. Barula kedai makan ko tu ade untung lebih kan tauke kedai makan.. Yang anak cik pah dok serumah dengan jantan tak pulak ko nak cite kat orang..OH Please dasar...

2.Yang ko Cik pah oi yang marah sangat hubby pilih aku tu pasal, ko kenal aku pon tidak kan, tengok muka aku pon tidak. Ko cakap aku ni tak baik sebab kejap pakai tudung kejap tak.. Itu je yang mampu ko nak ngata aku huh silap besar la mak cik pah oiiiiiii, ingat sikit tikar sembahyang. Ukur dulu badan anak ko sebelum ko nak ukur badan aku, excuse tak setaraf tau huh. Nak cakap aku bongkak, angkuh, biadap, ada aku kesah hahahhhahahahaaaaaaa...
J: Disebabkan aku pakai tudung atau tidak ada kene mengena dengan ko Cik Pah oiiii..Atleast aku tau jaga DIRI aku, jaga MARUAH aku, MARUAH keluarga aku dan aku tak penah ambil tau hal Cik Pah sekeluarga.. Yang paling mahal, aku tak semurah anak kau yang menempel Body kat rumah jantan,WTF..

3. Nak disedapkan cerita, Cik Pah boleh plak bercerita dekat orang yang hubby dah bertunang dengan anak betina dia.Ishhh tak paham la orang zaman sekarang ni.. Hubby cakap kenal baru sebulan lebih sentuh anak dia sikit pun takde.. Lagi nak bertunang dengan this fuck, no way man..
J: Yes, dulu mmg hubby ada nak bertunang dengan someone but not this BETINA la and aku pun pernah jumpa.. Pertunangan tu pun tak berlaku so conclution hanya aku sorang OK yang penah bertunang dengan en. hubby.. JUST ME.. Saksi adalah jiran tetangga en. hubby yang menghantar rombongan pertunangan dan jiran tetangga aku serta saudara.. Awak ada ke Mak Cik Pah dan Cik Ida oooIIIIaaaii.. Dengan angkuhnya aku akan jawab, bau pun takde kan...

4. Sekarang Tauke kedai makan ni dok nak datang uma aku la, nak cite kat orang kawasan uma aku dan terutama nak story kat mak aku supaya percaya yang hubby ni kaki perempuan.Tauke ni kawan mak aku dulu2, memang terkenal dengan kaki mengumpat, mengata, mengeji.. Kerja tak bergaji pun dia sanggup buat untuk ko ye Cik Pah, pandai ko cari baruah yang boleh ikut telunjuk ko..
J: Tak faham kenapa sanggup bersusah payah nak cari ibu aku nak bercerita @ menfitnah hubby semata-mata untuk menjadi baruah orang, sungguh terhormat kau menjadi orang tua.. Isyllh ibu akan faham semua cerita ni hanya fitnah.Hubby dah ambil tindakan awal dengan berbincang dengan ibu tentang hal yang berbangkit.. Aku bersyukur dapat ibu yang berfikir secara waras dan bukan jenis mudah terperdaya.. Yang penting dia lebih percaya kan aku sebagai seorang anak.. Jelas fitnah ni hanya untuk membuatkan keluarga aku tak menerima hubby dan mengaibkan hubby.. Astargfllh...

5. Cik Pah ko rupanya ada anak kaki pukul ye, anak jantan yang suka melepak kat kedai makan, memang dasar... Yang korang sakit hati sangat aku keluar makan berdua tu kenapa ye, ade aku soh ko belanja.. Yang ko nak berpakat dengan memeber2 ko yang sama2 pendek akal nak belasah hubby tu kenapa?? Ada masalah?? Salah belasah ko yang kene belasah balik nanti..
J: Dari ko belasah lelaki yang membawa tunang nya makan di kedai, baik ko ajak member2 ko dan mak ko sekali pergi belasah BF kakak ko yang dah kekah kakak ko tu.. ADE FAHAM.. Baru anak jantan nama nye.. Bukan sama2 jadi betina macam mak ko jugak..

6. Kau dengan yakin nye cakap, "Tak kawen nye nanti dorang tu" lebih kurang gitu la.. Ape niat ko sebenarnya.. Ha, kenapa ko bengang sangat kalau kitorang kawen pon..?? kO yang keluarkan belanja ke?? Huh jangan harap..
J: Kawen tak kawen tu semua ditangan Allah. Aku sebagai hamba hanya mampu berdoa minta yang terbaik.. Dan kau langsung tak terselit,hanya sebagai bencana dalam hubungan aku.. Orang yang nak mendirikan masjid mesti DIA akan berkati.. PERCAYA DENGAN HUKUM TUHAN..

Setakat ni je aku baru dengar fitnah korang.. Teruskan usaha korang.. Aku akan pastikan MISI 01 OKTOBER 2010 pasti untuk aku meraikan kebahagiaan aku, dan itu masa untuk kau cermin balik diri kau..

P/S : Sebelum kita nak kutuk orang, baik kita cerminn muka kita dulu..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan