SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Ahad, 16 Mei 2010

I-City, Seksyen 7, Shah Alam

On saturday, aku and b rancang nak pergi I-City di Syeksen 7, Shah Alam. So aku ajak la adik-adik aku, ibu aku and bakal mak mertua aku. Bertolak dari rumah aku tepat jam 8.00 malam, sampai dalam pukul 8 lebeh. For information masuk ke sini free je so tak payah tunggu time gaji huhuhu3.. Punye la banyak kereta, bersusun sampai b dah naik tension. So aku suggest kan sape2 yang nak pergi ke sana, please pergi time keje so takla penuh sangat tempat tu. Memang penuh dengan orang, tak kira bangsa mahupun agama, tak terkecuali warga asing huh. Pada pengetahuan aku lampu ni semua dari teknik LCD so maybe takde masalah macam lampu biasa. Aku taktau sangat tentang benda ni tapi memang nice.

Dah jalan-jalan tiba-tiba adik aku buat hal, nangis merajuk sebab aku marah dia. Bukan aku garang tapi aku bengang kenapa lari-lari nanti kalau hilang dalam celah-celah orang macam mana nak cari. Tak pasal masuk paper nanti. Ko jugak yang popular. Kat situ ade macam-macam replika ex: rusa, merak, katak, bangau, eh macam-macam lagi la. Kalau nak tau lebih lanjut korang pergi sendiri.

Kat sini ade benda aku tak berkenan sebenarnya, kat satu-satu tempat ade seorang atau dua pengawal yang menjaga. Ade seorang budak umur dalam 4 tahun berdiri sebelah rusa tu, maybe dengan niat nak tengok (nama pun budak). Si pengawal ni boleh rentap tangan budak ni suruh turun dari kawasan tu, then mak dia yang memang tengah cari budak ni tiba-tiba muncul amik anak dia. Hello En. Pengawal boleh tak bertindak macam orang dewasa, tak payahla kasar sangat dengan budak tu. Nasib baik bukan adik aku, kalau tak ko dah kena kick dengan adik aku.




Gambar kat sebelah ni, dorang dah penat jalan sebab tunggu aku dan b parking kete (bayangkan punyela lama). Amek jap gambar dorang kepenatan. Ambil hati orang tua, ye la lama tunggu kitorang. Padahal ambil gambar dulu tadi hu3..




Ok gambar second tu, aku pon taktau kenapa aku buat muka macam tu, nyesal doww. Ape thah mak b cakap nanti, MALU. Macam mana nak jadi isteri orang, perangai masih macam budak sekolah. SENGAL.







Ok, ni saja nak tunjuk muka aku dengan b. Nanti cakap aku tak tunjuk pulak, keluar la citer sedih thah dari mana nanti. Malas nak layan. Actually dari aku sampat kat tempat ni aku asyek jumpa orang bergambat "tangan LOVE" tu. Bayangkan dari sampai, sampai aku nak balik. So taknak meloyakan tekak aku ajak b buat hu3.. SWEET LA B..





Jejeng.........
Ok, praktis untuk gambar kawen hu3..





So korang boleh la bawa sape2 yang korang nak bawa, free of charge parking pun tak bayar . Just more take care of ur car la, sebab dikhuatiri tergesel terlanggar tercalar tercuri terlupe kunci dan sebagainya. Sesuai untuk beriadah bersama keluarga mahupun yang tercinta.

P/S : Sekiranya anda membawa ibu bapa yang kurang kuat sila bawa payung sebagai tongkat.
Tempat duduk adalah terhad. (pat pat siku lipat, sape cepat dia dapat).

Tiada ulasan:

Catat Ulasan