SSA

Foto saya
ME.. just a simple person who is searching for the meaning of life..some said life is hard..and some said life is easy.. for me life is what you make it become..it's really up to you to know how you want your life to be.. hopefully..i will...someday...can have the life that i have dreamed of.. I'm helpful, caring, quiet(Not So So), straightforward, friendly and i like to keep all my emotional to myself...

Rabu, 5 Mei 2010

Bahaya Penggunaan Telefon Semasa Memandu

Otak rasa semacam sengal je, ade perasaan tak best..

Semalam aku rasa liat sangat nak bangun, terasa macam saiz kepala dah bertambah 2x ganda saiz huh.. Pagi-pagi harus selama 5 hari seminggu melakukan rutin yang sama. Bangun mandi, sembahyang, gosok baju, kemas bilik ala kadar, make-up, minum pagi teros start kereta g kerja.. Kenapa aku malas nak melakukan tu semua, ya tu semua sebab aku tak cukup tido.. Kenapa aku tak cukup tido, kerana aku kena marah dengan hubby.. Asek kena marah je, macam baru setahun aku tengok dunia ni.. Jam 2pagi baru aku dapat lelapkan mata so bila pagi terasa mata aku ni digam UHU(tau ke gam ape), pandai-pandaila korang..

Aku mulakan perjalanan dengan hati yang bercampur-campur, takde perasaan.. (memandu hilang focus).. Tiba-tiba hubby call, aku pick up.. OK kena marah lagi.. (boleh tak jangan nak marah je).. Mendengar satu persatu bebelan hubby, buat aku blerrrr..

Tak pasal-pasal kereta depan aku break emergancy, aku macam nampak babi hutan nak lalu terus tekan breake.. Cepat-cepat aku pandang kereta belakang, bunyi geseran tayar dari jauh dah mampu buat aku tersentak (ya ALLAH selamat kan lah aku)..

Selamat..

Confirm Myvi tu mancarut kat aku.. Aku tarik nafas dalam-dalam pandu dan cuba memotong.. Hp terdengar suara hubby tanya, kenapa aku tekan breake macam tu(hati dah panas nii), Aku cakap orang belakang yang breake then terus aku letak telefon..

Tiga kereta accident(erobek, pegeot,wira) macam biasa yang korang lihat depan kereta semua dah ternganga macam anak burung dapat makanan dari maknya.. Huh, dalam hati penuh rasa syukur, kalau tak macamne aku nak pergi kerja nanti.. Susah aku nanti, patah kaki la jawabnye..

p/s : Jangan buat dua kerja dalam satu masa..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan